Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

10 ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΓΕΡΑ… ΝΕΥΡΑ!

  1. Δημητριακά ολικής άλεσης, πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και φυλλικό οξύ, υπεύθυνα για την εύρυθμη λειτουργία του νευρικού συστήματος, μέταλλα όπως μαγνήσιο και ψευδάργυρο, όπως και διάφορα αντιοξειδωτικά. 

Μωβ φρούτα εναντίον Αλτσχάιμερ, Καρδιοπάθειας και Καρκίνου!

Tα φρούτα με σκούρο μωβ χρώμα μπορεί να μας προστατεύουν από νόσους όπως το Αλτσχάιμερ, η καρδιοπάθεια και ο καρκίνος, σύμφωνα με μια νέα ανάλυση.  Οι πιθανότητες αναπτύξεως της νόσου του Πάρκινσον και σκληρύνσεως κατά πλάκας επίσης μπορεί να ελαττωθούν με τη συστηματική κατανάλωση φρούτων όπως τα σμέουρα, τα μούρα, τα δαμάσκηνα και τα μαύρα σταφύλια.  Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, που πραγματοποίησαν την ανάλυση, εκτιμούν ότι πρέπει να έχει φωτεινό μωβ χρώμα τουλάχιστον το ένα από τα τρία φρούτα που καθημερινά πρέπει να τρώμε για να έχουμε καλή υγεία.

3 αφεψήματα για να πυροδοτήσεις το μεταβολισμό σου!!

Για να αποκτήσεις τέλεια σιλουέτα, βασίσου στα βότανα που σου προτείνουμε: θα σε βοηθήσουν να κάψεις το λίπος, να εξαφανίσεις την κυτταρίτιδα και να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά. Τα αφεψήματα που σου προτείνουμε φτιάχνονται εύκολα, πίνονται ακόμη και δροσερά και σε βοηθούν να αδυνατίσεις.
Θέλεις να ελέγξεις την όρεξή σου; Προτίμησε βότανα που επενεργούν στο κέντρο της πείνας, μετριάζοντας τα ερεθίσματα ή κάποια που μπορούν να σε βοηθήσουν να καταπολεμήσεις το άγχος που συχνά είναι η αιτία του τσιμπολογήματος.

Φασόλια: μια υποτιμημένη «υπερτροφή»!

Νόστιμα, θρεπτικά, με πολλαπλά «πρόσωπα» και άφθονες μαγειρικές εκδοχές, τα φασόλια πρέπει να αποτελούν βασικό συστατικό κάθε υγιεινής διατροφής. Η μεσογειακή διατροφή, επιτάσσει να καταναλώνουμε όσπρια, τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα. Οι περισσότεροι μάλλον το αγνοούμε και περιορίζουμε σημαντικά την κατανάλωση φασολιών και γενικά των οσπρίων.