Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Η μυστική λιποδιαλυτική ιδιότητα των μανιταριών

Τα μανιτάρια είναι βρώσιμοι μύκητες και προέρχονται από τα φυτά χωρίς χλωροφύλλη. Αν και διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό στο χρώμα, στην υφή, στο σχήμα και στις ιδιότητες τους, τα οφέλη των μανιταριών για την υγεία είναι τεράστια.
 
Όχι μόνο μπορούν τα μανιτάρια να σας κάνουν μεγαλύτερους και να σας προστατέψουν από ασθένειες και λοιμώξεις, αλλά είναι επίσης γεμάτα πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα, αντιβιοτικά, και αντιοξειδωτικά που δεν μπορείτε να βρείτε πάντα στα λαχανικά. 

Διατροφή και κολλαγόνο: Τροφές που το παράγουν

Το κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο ανθρώπινο σώμα και συμβάλλει στην αύξηση της μηχανικής αντοχής των συνδετικών ιστών. Το κολλαγόνο συναντάται πολύ συχνά με την ελαστίνη, η οποία είναι υπεύθυνη για την ελαστικότητα των ιστών.
Το κολλαγόνο και η ελαστίνη με την πάροδο του χρόνου μειώνονται, με αποτέλεσμα την εμφάνιση των σημαδιών της γήρανσης στο δέρμα, στις αρθρώσεις κ.α. Ειδικά μετά την ηλικία των 25 ετών, ο ρυθμός παραγωγής του κολλαγόνου μειώνεται αισθητά. Παράγοντες που μειώνουν την παραγωγή κολλαγόνου εκτός από το χρόνο, είναι η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, το στρες, το κάπνισμα, η ρύπανση και η κακή διατροφή.
Μια διατροφή που χαρακτηρίζεται από μέτρο και ποικιλία μπορεί να βοηθήσει στην παραγωγή αλλά και στη διατήρηση του κολλαγόνου στον οργανισμό μας.