Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Αφάρμακος Ιατρική, ή αλλιώς γιατροσόφια της γιαγιάς μας.

Όταν δεν υπήρχαν φαρμακεία στα χωριά, οι γιαγιάδες έπρεπε να απαλύνουν τον πόνο ή να βρίσκουν θεραπευτικές λύσεις με πρακτικούς τρόπους, χρησιμοποιώντας υλικά που έβρισκαν στον κήπο τους ή στην αποθήκη τους.

Αυτά τα πρακτικά γιατροσόφια έφτασαν από στοόμα σε στόμα και από γενιά σε γενιά και σε μας.

Νηστεία Σαρακοστής: Υπέρ και κατά για την υγεία μας

Διανύοντας την περίοδο της Σαρακοστής  πολλοί από μας ακολουθούμε ένα διατροφικό πρόγραμμα νηστείας, ο καθένας για τους δικούς του λόγους.  Άλλοι για να εκπληρώσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα και άλλοι ως μια ευκαιρία αποτοξίνωσης του οργανισμού, μέσω του αποκλεισμού των τροφών ζωικής προέλευσης και της συνεπακόλουθης αύξησης των φυτικών τροφών, όπως λαχανικά, όσπρια, ζυμαρικά, φρούτα.

Γιατί τα ζυμαρικά δεν πρέπει να συνδυάζονται με κιμά;

Όπως πιθανόν να έχετε ακούσει, οι συνδυασμοί των τροφών παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην υγεία μας, αφού οι ακατάλληλοι συνδυασμοί, όχι μόνο δεν επιτρέπουν στον οργανισμό μας να απορροφήσει τα απαραίτητα στοιχεία αλλά μερικές φορές μπορεί ακόμα και να βλάψουν την υγεία μας. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι τα ζυμαρικά που τα συνοδεύουμε με κιμά. Και στο τέλος παίρνουμε κι ένα γλυκό. Γιατί είναι λάθος λοιπόν;