Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Τι προκαλούν η ζάχαρη και το άσπρο αλεύρι στο σώμα

Η ζάχαρη δεν προσφέρει τίποτα στον οργανισμό πέραν των θερμίδων. Όμως για να μεταβολιστεί καταναλώνονται θρεπτικά συστατικά και φορτώνεται ο οργανισμός με τοξίνες που έχει η ζάχαρη εξαιτίας της επεξεργασίας της.

Η άσκηση πιο αποτελεσματική από τα φάρμακα που παίρνουν οι καρδιοπαθείς!

Η σωματική άσκηση μπορεί να είναι εξίσου -ή και περισσότερο- αποτελεσματική με τα φάρμακα που παίρνουν οι καρδιοπαθείς, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα με ελληνική συμμετοχή.
Η μελέτη δείχνει ότι η άσκηση ανταγωνίζεται «στα ίσα» ορισμένα καρδιολογικά φάρμακα, ενώ υπερτερεί γενικά έναντι των φαρμάκων για το εγκεφαλικό. Οι επιστήμονες τόνισαν πάντως ότι η άσκηση πρέπει να προστεθεί στο θεραπευτικό σχήμα, χωρίς να σταματήσουν οι ασθενείς να παίρνουν τα φάρμακά τους.

Η φύση των τοξινών και ο φυσικός τρόπος αποβολής τους από το σώμα

Όλοι οι άνθρωποι έχουν τοξίνες στο φυσικό τους σώμα. Μερικές κληρονομούνται απ’ την μητέρα κατά την διάρκεια της κύησης. Άλλες είναι επίκτητες και προ­έρχονται από την χορήγηση ιατρικών σκευασμάτων, λιπασμάτων, συντηρητικών, επεξεργασμένων τροφών και εισπνοή μολυσμένου αέρα. Όλ’ αυτά τα στοιχεία έχουν κάτι κοινό μεταξύ τους: περιέχουν χημικά που δεν μπορούν ν’ αφομοιωθούν απ’ το ανθρώπινο σώμα, και αντιμετωπίζονται σαν δηλητήρια.

Παυσίπονα: γιατί κάνουν κακό και πως να τα αντικαταστήσετε με φυσικά

Τα φάρμακα ποτέ δεν θεραπεύουν μια πάθηση. Απλώς κατασιγάζουν ης διαμαρτυρίες της φύσης και καταπνίγουν τις προειδοποιητικές ενδείξεις που προσφέρει, όταν οι νόμοι της παραβιάζονται. Όλες οι τοξικές ουσίες, παρότι τη στιγμή που τις λαμβάνουμε μετριάζουν τα συμπτώματα, κάποια στιγμή «χτυπάνε την πόρτα». Ο πόνος μπορεί να υποχωρήσει, αλλά η υγεία του ασθενή επιδεινώνεται, παρότι μπορεί να μην το συνειδητοποιεί εκείνη τη στιγμή.
Daniel H. Kress, M.D