Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Υγεία, Νόσος και Στρες. Γιατί αρρωσταίνουμε και τι μπορούμε να κάνουμε για να παραμείνουμε υγιείς.

Dr. Δημήτρης Τσουκαλάς 
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου UNI.NA. Federico II
Ειδικός στα Χρόνια Νοσήματα και στις Διαταραχές του Μεταβολισμού
Πρόεδρος του European Institute of Nutritional Medicine
Μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης
Είναι εύκολο να παρατηρήσει κανείς ότι η προδιάθεση να αρρωστήσουμε αυξάνει σημαντικά μετά από περιόδους στρες.
Όσο πιο έντονο το στρες και όσο μεγαλύτερη η διάρκεια του τόσο αυξάνεται και η πιθανότητα να νοσήσουμε.
Σύμφωνα με το CDC (Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ) πάνω από το 90% των επισκέψεων σε γιατρούς στις ΗΠΑ οφείλονται σε νοσήματα που σχετίζονται με το στρες!

Πως οι εταιρίες Fast Food εθίζουν τον κόσμο στα προϊόντα τους.

Οι εταιρείες fast food έχουν σημειώσει συγκλονιστική άνοδο τις τελευταίες δεκαετίες. Πώς όμως καταφέρνουν, παρά τη γενική γνώση των ανθρώπων ότι τα προϊόντα που προσφέρουν είναι βλαβερά για τον ανθρώπινο οργανισμό, να συνεχίζουν να διατηρούν την τεράστια πελατεία τους; 
Όπως υποδεικνύει ένα νέο βιβλίο, του ερευνητικού δημοσιογράφου Μάικλ Μος, με τίτλο «Salt, Sugar, Fat», οι εταιρείες ακολουθούν ένα συγκεκριμένο σχέδιο, ειδικά σχεδιασμένο έτσι ώστε να λανσάρουν τα φαγητά τους, εστιάζοντας στην ψυχολογία των πελατών τους και στην επιθετική πολιτική ενάντια σε κάθε επίμαχό τους. Όπως αναφέρει η DailyBeast, αυτά είναι τα σημαντικότερα στοιχεία που καθιστούν τις εταιρείες fast food κυριολεκτικά αχτύπητες. 

6 απορίες για τα κατεψυγμένα λαχανικά!

Τα κατεψυγμένα λαχανικά είναι λιγότερο θρεπτικά; 
Τα αποτελέσματα της μελέτης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), που συνέκρινε τη διατροφική ποιότητα νωπών (φρέσκων δύο ή περισσότερων ημερών) και κατεψυγμένων λαχανικών, επιβεβαιώνουν τα δεδομένα της διεθνούς βιβλιογραφίας. Αυτό σημαίνει ότι τα κατεψυγμένα λαχανικά φαίνεται να μην υστερούν διατροφικά σε σχέση με τα νωπά (δύο ή και περισσοτέρων ημερών) μετά τη συγκομιδή τους, με την προϋπόθεση ότι όλες οι διαδικασίες συγκομιδής, επεξεργασίας, ψύξης και συντήρησης υπό κατάψυξη έχουν γίνει σωστά. Η μόνη καλύτερη επιλογή των λαχανικών αυτών είναι το να έχετε δικό σας κήπο και να καταναλώνετε κατευθείαν φρεσκοκομμένα λαχανικά. 

6 φυσικές θεραπείες για τον πονόδοντο!

Σκόρδο Το σκόρδο είναι μία από τις αποτελεσματικές θεραπείες για την ανακούφιση από τον πόνο του πονόδοντου . Μπορείτε να αναμίξετε λίγο θαλασσινό αλάτι με λιωμένο σκόρδο και βάλτε το μείγμα στην περιοχή του πόνου . Μασώντας μια σκελίδα σκόρδο την ημέρα το πρωί θα βοηθήσει να διατηρήσετε τα δόντια υγιή, αλλά θα πρέπει μάλλον να χρησιμοποιήσετε μετά ένα φυσικό στοματικό διάλυμα για να αφαιρέσετε τη μυρωδιά.

Βασιλικός: Δροσερός και πιπεράτος!

Ήρθε από την Ανατολή, εγκαταστάθηκε στη Μεσόγειο, απλώθηκε σύντομα στο Βορρά και ταξίδεψε με τον Κολόμβο στο Νέο Κόσμο. Ιταλοί και Έλληνες τον αγαπούν όσο κανένα άλλο αρωματικό, για το… βαρύ γλυκό άρωμά του και την πιπεράτη όσο και δροσερή του γεύση.