Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Μαύρο πιπέρι - Όσο απλό.. Τόσο θαυματουργό

Αν και τα μπαχαρικά έχουν αρχίσει να γίνονται της μόδας τελευταία και στη χώρα μας ένα από τα πιο κλασικά μπαχαρικά που χρησιμοποιούσαν και συνεχίζουν να χρησιμοποιούν οι μανάδες μας είναι το μαύρο πιπέρι.
Αν και αρκετά γνωστό το γεγονός ότι τα μπαχαρικά όπως ο κουρκουμάς, ο κρόκος κοζάνης, η κανέλα κλπ έχουν φοβερά οφέλη για τον οργανισμό δεν έχει δωθεί και πολύ έμφαση στο πιο διαδεδομένο για εμάς πιπέρι που χρησιμοποιούμε όλοι οι έλληνες παντού! Ας πούμε λοιπόν α οφέλη του για να καταλάβετε τι εννοώ:

Πρωτεΐνη χωρίς μέτρο: Κίνδυνος θάνατος

Σαν καλός υποστηρικτής της μεσογειακής διατροφής πάντα χαίρομαι όταν βγαίνουν στη φόρα μελέτες οι οποίες μας δείχνουν ότι οι υψηλά πρωτεϊνικές τροφές είναι υπερεκτιμιμένες στις μέρες μας.
Οι διαφόρων ειδών πρωτεϊνικές δίαιτες που κάποτε ήταν περισσότερο εργαλεία αδυνατίσματος (δίαιτα Atkins) και σήμερα τείνουν να γίνουν πρότυπα υγιεινής διατροφής (δίαιτα Paleo) έχουν μπει καλά πια στη ζωή μας και οι περισσότεροι πλέον από εμάς θεωρούν ότι όσο περισσότερη πρωτεΐνη τρώμε τόσο το καλύτερο.  Είναι όμως έτσι;

13 καλά κρυμμένα μυστικά για τα τσιγάρα

Είναι πλέον παγκοσμίως γνωστό πως το κάπνισμα καταστρέφει την υγεία μας. Όπως και το ότι η διακοπή του, σε οποιαδήποτε ηλικία μπορεί να ωφελήσει την συνολική κατάσταση του οργανισμού μας .
Οι περισσότεροι καπνιστές βέβαια, διαμαρτύρονται πως αδυνατούν να το κόψουν, αν και οι ειδικοί προτείνουν τα ειδικά ιατρεία διακοπής των οποίων τα ποσοστά επιτυχίας είναι αρκετά υψηλά.

7 τροφές του Ιουνίου που δεν πρέπει να χάσετε

Η γνωστή δημοσιογράφος Huffington Post συγκέντρωσε τις 7 πιο θρεπτικές και υγιεινές τροφές του Ιουνίου. Αξίζει να τις απολαύσετε τώρα, που είναι ο μήνας τους και θα δείτε τη γραμμή σας να αλλάζει, προς το καλύτερο. Και φυσικά μην ξεχνάτε ότι σε μεγάλο ποσοστό η υγεία περνάει μέσα από το πιάτο σας.