Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Κάνω δίαιτα για να μειώσω τη χοληστερόλη μου. Σε πόσο διάστημα θα δω αποτέλεσμα;

Κάνετε δίαιτα, προσέχετε τα λιπαρά και τη χοληστερίνη σας. Πολύ συχνά λοιπόν άτομα που πάσχουν από υψηλή χοληστερόλη αναρωτιούνται πόσο σύντομα μπορούν να δουν βελτίωση στις τιμές των λιπιδίων στις αιματολογικές τους εξετάσεις, ακολουθώντας πιστά ένα ειδικό πρόγραμμα διατροφής. 
Η απάντηση στο ερώτημα αυτό έχει να κάνει με τον τύπο της υπερλιπιδαιμίας. Πιο συγκεκριμένα, τα τριγλυκερίδια είναι αρκετά ευμετάβλητα και μπορούμε να δούμε σημαντικές αλλαγές ακόμη και μέσα σε λίγες ημέρες εφαρμογής ενός κατάλληλου προγράμματος διατροφής. Σε ότι αφορά όμως την ολική, την κακή και την καλή χοληστερόλη, θα πρέπει να είμαστε λίγο πιο υπομονετικοί. Αυτό συμβαίνει γιατί ο φυσιολογικός μεταβολισμός της χοληστερόλης στον ανθρώπινο οργανισμό απαιτεί τουλάχιστον 2-3 εβδομάδες προτού μεταβληθούν τα επίπεδά της στο αίμα.

Το «στίγμα» της παχυσαρκίας

Τα παιδιά είναι οι πιο σκληροί κριτές των συνομηλίκων τους. Πολλές φορές μιλάνε πολύ σκληρά σε φίλους ή συμμαθητές τους που είναι λίγο πιο «στρουμπουλοί», χωρίς μάλιστα πολλές φορές να είναι στην πραγματικότητα υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. 
Στο ίδιο όμως λάθος υποπίπτουν πολλές φορές και οι γονείς. Μπροστά στο φόβο τους να μην γίνει υπέρβαρο το παιδί τους, όταν δούνε ότι αυτό μπορεί να πάρει λίγο απότομα βάρος, ως συνέπεια της ανάπτυξής του, του μιλάνε σκληρά για το βάρος του, του απαγορεύουν το φαγητό και άλλα αντίστοιχα.

Βιταμίνες vs Βιταμινούχα σκευάσματα, σημειώσατε 1!

Όλοι ξέρουμε πως οι βιταμίνες βοηθούν στην σωστή λειτουργία του ανθρωπίνου σώματος. Οι τροφές που τρώμε μας χορηγούν τις βιταμίνες που χρειαζόμαστε, ωστόσο άλλες αποθηκεύονται και μεταβάλλονται σε λίπος και άλλες αποβάλλονται με τα υγρά του οργανισμού. Η μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου σχετίζεται με την λήψη των απαραίτητων για τον άνθρωπο βιταμινών, μέσω της σωστής κατανάλωσης τροφίμων. Τα βιταμινούχα σκευάσματα, εν αντιθέσει, μπορούν να βλάψουν την υγεία και να ενισχύσουν το ρίσκο του καρδιαγγειακού κινδύνου.

Πείτε αντίο στον πονοκέφαλο: Φτιάξτε στο λεπτό, ροφήματα που θα σας λυτρώσουν!

Πονοκέφαλοι, ημικρανίες. Οι περισσότεροι άνθρωποι παραπονιούνται ότι παλεύουν καθημερινά με αυτά.
 Θέλετε οι έντονοι ρυθμοί που κινούμαστε, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, το άγχος, η κούραση… ε, δε θέλει και πολύ!    Η φράση το κεφάλι μου πάει να σπάσει, ακούγεται πολύ συχνά πια. Τι μπορείτε να κάνετε όμως για να ηρεμήσετε και να απαλλαγείτε από τον πονοκέφαλο; Ιδού κάποιες λύσεις όπως γράφει το botanology.gr,  που θα φτιάξετε απλά και γρήγορα μόνοι σας στο σπίτι και θα πείτε αντίο στους

κόψτε το κάπνισμα με φυσικό τρόπο

Δεν θέλουν όλοι οι καπνιστές να κόψουν το κάπνισμα, αλλά για αυτούς που θέλουν υπάρχει ένας φυσικός τρόπος αρκεί να κάνουν κάποιες αλλαγές στη διατροφή τους. Ενώ πολλοί καπνιστές καταφεύγουν σε διάφορες μεθόδους (από ύπνωση μέχρι το ηλεκτρονικό τσιγάρο) για να μπορέσουν να σταματήσουν ή να ελαττώσουν το κάπνισμα, μία νέα έρευνα λέει ότι ο καλύτερος τρόπος είναι ο φυσικός, καταναλώνοντας περισσότερα φρούτα και λαχανικά!

Ουρολοίμωξη. Που οφείλεται;Συμπτώματα σε γυναίκες, άντρες, παιδιά και τρόποι μετάδοσης;

Μετά το κοινό κρυολόγημα οι ουρολοιμώξεις αποτελούν το συχνότερο ιατρικό πρόβλημα των γυναικών της αναπαραγωγικής ηλικίας. Η κυστίτιδα αποτελεί την πιο συχνή μορφή απλής ουρολοίμωξης, και στην πραγματικότητα 20-30% περίπου των γυναικών θα υποστούν την λοίμωξη αυτή τουλάχιστον μία φορά κατά την διάρκεια της ζωής τους. Ως κυστίτιδα ορίζεται η φλεγμονή της ουροδόχου κύστεως. Η ουρηθρίτιδα είναι η λοίμωξη η οποία αφορά μόνον την ουρήθρα, δηλαδή τη σωλήνα που ενώνει την κύστη με το εξωτερικό του σώματος. Συχνά η ουρηθρίτιδα και η κυστίτιδα συνυπάρχουν και τότε ονομάζονται λοίμωξη του κατώτερου ουροποιητικού ή ουρολοίμωξη. Η λοίμωξη στο ανώτερο ουροποιητικό σύστημα που αφορά τους νεφρούς λέγεται πυελονεφρίτιδα.

Επτά σωματικούς πόνους που δεν πρέπει (ποτέ) να αγνοείς

Σε κανέναν δεν αρέσει ο πόνος, αλλά είναι ο μόνος τρόπος να μας τραβήξει την προσοχή το σώμα μας, όταν κάτι πάει λάθος. Φυσικά, είστε σε αρκετά καλή «επικοινωνία» με τον οργανισμό σας ώστε να ξέρετε πότε ο πόνος είναι μια απλή ενόχληση. Αλλά ξέρετε πάντοτε, πότε ο πόνος μπορεί να σηματοδοτεί κάτι πιο σοβαρό;
Συγκεντρώσαμε επτά είδη σωματικών πόνων που δεν πρέπει ποτέ να αγνοείτε. Και φυσικά σε περίπτωση που δεν μπορείτε να τους αντέξετε, αναζητήστε άμεσα ιατρική βοήθεια.

Πολεμήστε τον διαβήτη : 10 φυτά που «φοβάται» ο διαβήτης

Παρότι οι ειδικοί σε όλον τον κόσμο συμβουλεύουν τους ασθενείς που πάσχουν από διαβήτη να καταναλώνουν με προσοχή και σύνεση βότανα, αφεψήματα, εκχυλίσματα φυτών και συμπληρώματα διατροφής, εν τούτοις υπάρχουν ορισμένα φυτά που μπορούν να δράσουν ευεργετικά στην διατήρηση της ευγλυκαιμίας των ασθενών. Η φύση τα προσφέρει απλόχερα, ειδικά στον Ελλαδικό χώρο :