Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Τίποτα δεν πάει χαμένο: αξιοποιήστε τις φλούδες φρούτων και λαχανικών!

Σε εποχές κρίσης δεν πρέπει να πετάμε τίποτα. Και όταν λέμε τίποτα, εννοούμε απολύτως τίποτα…ακόμα και τις φλούδες από τα φρούτα και τα λαχανικά. Επειδή θεωρείτε ότι δεν τρώγονται, αυτό δε σημαίνει, ότι δε μπορούν να φανούν χρήσιμα. Αν είστε ακόμα δύσπιστοι, το click@Life σας προτείνει τους 14 καλύτερους τρόπους να χρησιμοποιήσετε όσα μέχρι σήμερα πετούσατε.

Τα Οφέλη του Νερού

«Μας τα έχουν ξαναπεί» θα λέτε τώρα.  Και σωστά, αφού πόσες φορές έχουμε ακούσει την ατάκα «Πρέπει να πίνεις νερό! Κάνει καλό!»;  Τελικά όμως πάντα κάνει καλό το νερό;  Υπάρχουν συγκεκριμένες στιγμές που πρέπει να πίνουμε νερό;  Μπορούμε να πίνουμε νερό από οποιοδήποτε “πηγή”;

Στέβια το ακίνδυνο φυτό που αντικαθιστά τη ζάχαρη – Σε τι μας ωφελεί

Πρόκειται για ένα φυσικό γλυκαντικό χωρίς θερμίδες, εναλλακτικό της ζάχαρης και των συνθετικών γλυκαντικών ουσιών που μας επιτρέπει να απολαμβάνουμε τρόφιμα και ροφήματα με γλυκιά γεύση, χωρίς τις θερμίδες της ζάχαρης.
Το βοτανικό της όνομα είναι «Stevia rebaudiana» και χρησιμοποιείται σε αρκετές χώρες ως εναλλακτική γλυκαντική ουσία από την ζάχαρη.

14 θεραπευτικά μυστικά του Αλατιού Ιμαλαΐων !!!!

Το αγνό κρυσταλλικό, ορυκτό αλάτι Ιμαλάϊων που δημιουργήθηκε όταν εξατμίστηκαν οι πρώτοι ωκεανοί, κρυσταλλοποιήθηκε μέσα στη γη στη διάρκεια εκατομμυρίων ετών και είναι γι αυτό το λόγο προστατευμένο από την περιβαλλοντική μόλυνση και πλήρως απαλλαγμένο από τοξίνες ή ρύπους.
Το αλάτι Ιμαλάϊων εξορύσσεται και ξεπλένεται με τα χέρια, στεγνώνει φυσικά στον ήλιο και δεν περιέχει πρόσθετες ουσίες, όπως το ραφιναρισμένο αλάτι. Το χρώμα του οφείλει σε συστατικά όπως ο σίδηρος, το μαγγάνιο κ.α. 84 πολύτιμα στοιχεία βοηθούν τον οργανισμό να απομακρύνει τις τοξίνες, να καταπολεμήσει την κατακράτηση υγρών, να ρυθμίσει την πίεση, να ομαλοποιήσει τη χώνευση, να μειώσει τις φλεγμονές κ.α.

Διαβήτης και Διατροφή.

Ο Διαβήτης δημιουργείται όταν η ινσουλίνη που παράγει ο οργανισμός μας δεν είναι αρκετή (πρόβλημα στο πάγκρεας) ή δεν είναι ικανή να ξεκλειδώσει τους υποδοχείς των κυττάρων και να βάλει το σάκχαρο μέσα σε αυτά (αντίσταση στην ινσουλίνη). Έτσι το σάκχαρο συγκεντρώνεται στο αίμα και φράζει τα αιμοφόρα αγγεία, με αποτέλεσμα να μην τρέφονται σωστά τα όργανα ή τα μέλη του σώματος και να καταστρέφονται (καρδιά, μάτια, νεφρά, δάκτυλα ποδιών-χεριών). Το στρες και τα αρνητικά συναισθήματα (θυμός, αγωνία, ένταση κτλ.) προκαλούν έκκριση αδρεναλίνης και κορτιζόλης. Το χρόνιο στρές δημιουργεί αντίσταση ινσουλίνης με αποτέλεσμα το σάκχαρο να μην απορροφάται από τα κύτταρα μας και να κυκλοφορεί στο αίμα. 

Τίποτα δεν πάει χαμένο: Τι μπορώ να κάνω με τα χρησιμοποιημένα φακελάκια Τσάι;

Οφέλη από την χρήση του τσαγιού, σαν ρόφημα

Βήχας: Φυσική αντιμετώπιση!

Είναι γνωστά τα βότανα που βοηθούν στην αντιμετώπιση του βήχα, της βρογχίτιδας, του κρυολογήματος, της γρίπης και του άσθματος.
Αυτά είναι η ινούλα, η γλυκόριζα, η δρακοντιά, το αγριοθυμάρι, η βρωμαλεϊνη, η boswellia, ο ευκάλυπτος, το θυμάρι, η κυδωνιά, η μπελαντόνα ή ευθαλεία, το πεύκο, η υδράστη, το φασκόμμηλο, τα φύλλα της καστανιάς, η λομπέλια, το χαμομήλι και το τσάι κ.α.