Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Μικρά μυστικά υγείας για το πιάτο μας!

Μπανάνα: Πλούσια σε κάλιο, που χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία και βοηθάει στην αποβολή του υπερβολικού νατρίου από τον οργανισμό.
Μαύρη σοκολάτα: Όταν καταναλώνεται με μέτρο μπορεί να ανακουφίσει από τα συμπτώματα της χρόνιας κόπωσης.
Πλήρη τυριά: Αυτά τα τυριά έχουν πολλές θερμίδες και πολύ αλάτι και αν δεν καταναλώνονται με μέτρο ανεβάζουν την αρτηριακή πίεση. Όμως ένα μικρό κομμάτι τυρί μετά από κάθε κύριο γεύμα συμβάλλει στην πρόληψη της τερηδόνας και στην αναδόμηση της αδαμαντίνης των δοντιών.

Παυσίπονα: γιατί κάνουν κακό και πως να τα αντικαταστήσετε με φυσικά

Τα φάρμακα ποτέ δεν θεραπεύουν μια πάθηση. Απλώς κατασιγάζουν τις διαμαρτυρίες της φύσης και καταπνίγουν τις προειδοποιητικές ενδείξεις που προσφέρει, όταν οι νόμοι της παραβιάζονται. Όλες οι τοξικές ουσίες, παρότι τη στιγμή που τις λαμβάνουμε μετριάζουν τα συμπτώματα, κάποια στιγμή «χτυπάνε την πόρτα». Ο πόνος μπορεί να υποχωρήσει, αλλά η υγεία του ασθενή επιδεινώνεται, παρότι μπορεί να μην το συνειδητοποιεί εκείνη τη στιγμή.
Daniel H. Kress, M.D

Άμμος και πέτρες στο ουροποιητικό σύστημα ή στη χολή – φυσική αντιμετώπιση!

Η λιθίαση, όπως λέγεται επιστημονικά, είναι η δημιουργία ενός ή περισσότερων λίθων, μικρών ή μεγαλύτερων, μέσα σε κάποιο από τα όργανα του ουροποιητικού μας συστήματος, ή στη χολή.
Ανάλογα με το που εντοπίζεται ο λίθος και για διαφορετικές αιτίες, έχουμε λιθίαση των νεφρών, των ουρητήρων, της ουροδόχου κύστης, της ουρήθρας, ή της χολής.

Μπαχαρικά & βότανα: Μεγαδόσεις υγείας και γεύσης

Το «χόρτο του Θεού» λέγεται… λουίζα!

Αρχικά θα σάς μαγέψουν τα μικρά ανθάκια που στολίζουν αυτόν τον όμορφο φυλλοβόλο θάμνο, άλλοτε λευκά, μοβ ή ανοιχτόχρωμα πράσινα. Στη συνέχεια, η όσφρησή σας θα συλλάβει εκλεπτυσμένες λεμονάτες εσάνς να δροσίζουν ευχάριστα τον χώρο, ενώ όταν βράσετε τα λογχοειδή πράσινα φύλλα της, θα γευτείτε στον ουρανίσκο σας μια ευχάριστα ξινή γεύση που θα σάς χαρίσει ευεξία.

Πως να ξεχωρίσετε τη συναισθηματική από την πραγματική πείνα

Η Πραγματική Πείνα:
Είναι σταδιακή: Το στομάχι γουργουρίζει και στέλνει κατά διαστήματα μηνύματα, ότι ήρθε βιολογικά η ώρα για φαγητό.
Σχετίζεται με διάφορα φαγητά: Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες προτιμήσεις ως προς τι θα θέλατε να φάτε και είμαστε ανοιχτοί/ές σε πολλές διατροφικές επιλογές.