Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Φυστίκια Αιγίνης, μια πλήρης τροφή για τη χοληστερίνη, την καρδιά και τα μάτια.

της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μορ. βιολόγος, medlabnews.gr
Τα κελυφωτά φιστίκια είναι από τους καλύτερους ποιοτικά και πιο νόστιμους ξηρούς καρπούς. Έχουν χαρακτηριστεί ως ΣΟΥΠΕΡ ΤΡΟΦΗ και όχι άδικα. Ανατρέχοντας στη θρεπτική τους αξία βλέπουμε ότι αποτελούν από τα λίγα τρόφιμα, τα οποία σε μικρή ποσότητα μας δίνουν πληθώρα ευεργετικών συστατικών.

Ξετρυπώστε την «κρυμμένη» αντιβίωση!

Της Μαρίας Γκέκα
Το μεγάλο κίνδυνο να επιστρέψουν οι Έλληνες στην εποχή που απλές λοιμώξεις οδηγούσαν στο θάνατο, εξαιτίας της αλόγιστης χρήσης αντιβιοτικών, επισημαίνει η Ελληνική Εταιρεία Έρευνας και Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Γνωρίζετε ότι οι καραμέλες για το λαιμό, οι σταγόνες για τα αυτιά και τα μάτια, το στοματικό διάλυμα που χρησιμοποιείτε σχεδόν σε καθημερινή βάση περιέχουν αντιβίωση; Τι γίνεται, λοιπόν, στις περιπτώσεις που παίρνουμε χωρίς να το ξέρουμε και χωρίς, βέβαια, τη συνταγή του γιατρού μια …γερή δόση αντιβιοτικών; Πόσο επικίνδυνο είναι αυτό για την υγεία μας;

Ανοσοποιητικό σύστημα…ας το θωρακίσουμε!

το ανοσοποιητικό μας σύστημα -ως γνωστόν -είναι το σύστημα ασφαλείας του οργανισμού μας….
σε μιά περίοδο λοιπόν όπως είναι ο χειμώνας είναι σημαντικό να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία στην θωράκισή σου…..
να το ενισχύσουμε και να το ισχυροποιήσουμε μέσω της κατάλληλης διατροφής και τότε…..
δεν θα φοβόμαστε ούτε ιούς… ούτε μολύνσεις… ούτε γρίπη…
ας ξεκινήσουμε με….
τροφές που είναι σύμμαχοι του ανοσοποιητικού μας με πρώτο….τι άλλο;….

Το μυστήριο της αυτοθεραπείας μεγαλώνει: Φαινόμενο Placebo

Το πείραμα
Μην το προσπαθήσετε σπίτι σας. Πολλές φορές στην ημέρα και για πολλές ημέρες προκαλείτε πόνο σε κάποιον. Ελέγχετε τον πόνο με μορφίνη μέχρι την τελευταία ημέρα του πειράματος, όπου αντικαθιστάτε την μορφίνη με αλατούχο διάλυμα. Μαντέψτε: το αλατούχο διάλυμα θα κάνει τον πόνο να εξαφανιστεί!

Γιατί σε μια δίαιτα αδυνατίζουμε περισσότερο την πρώτη εβδομάδα;

Επιμέλεια: Ευανθία Παγουρτζή
Η πλειοψηφία του κόσμου όταν ξεκινά μία δίαιτα χάνει περισσότερο βάρος την πρώτη εβδομάδα συγκριτικά με τις επόμενες. Τι συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα;

Μία ακόμα απάτη του πράσινου καφέ.


Featured Written by  Μανώλης Μανωλαράκης Διαιτολόγος Διατροφολόγος
Πρόσφατα νεαρός και άπειρος συνάδελφος, διεκδίκησε το μερίδιο του από την δημοσιότητα, εμφανιζόμενος σε τηλεοπτική εκπομπή, καλεσμένος γνωστής τηλεπαρουσιάστριας με άποψη και πολύχρονη εμπειρία. Το ερώτημα που κλήθηκε να απαντήσει, αφορούσε «το μαγικό σκεύασμα που φέρνει επανάσταση στο αδυνάτισμα», τα χαπάκια με εκχύλισμα πράσινου καφέ.