Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

H σημασία της αναπαύσεως για την υγεία μας και όχι μόνο..

Γιατί χρειαζόμαστε ανάπαυση;
  Επιμέλεια και παραγωγή, Δρ.Κων/νος Μουρούτης
Το σώμα μας αποτελείται από δισεκατομμύρια κύτταρα. Για να παραμείνουμε υγιής, τα κύτταρα αυτά πρέπει να εκτελούν τις συνήθεις λειτουργίες τους. Όταν τα γονίδια που βρίσκονται στα κύτταρά μας υποστούν μετάλλαξη, τα κύτταρα γίνονται δυσλειτουργικά οδηγώντας έτσι στην αρρώστια.  
Τα προγράμματα που είναι κωδικοποιημένα μέσα στα γονίδιά μας καθορίζουν τη λειτουργία του κυττάρου. Τα γονίδια είναι «συλλογές» DNA που συνίστανται από τέσσερις βάσεις αλληλουχίας: την αδεδίνη, την κυτοσίνη, την γουανίνη και την θυμίνη. Οι τέσσερις αυτές βάσεις συνιστούν το μοριακό αλφάβητο και συναρμολογούνται σε συγκεκριμένες αλληλουχίες για να σχηματίσουν ένα μόριο DNA διπλής έλικας. Η αλληλουχία των βάσεων είναι αυτή που καθορίζει τα χαρακτηριστικά του κυττάρου. Επομένως, η ουσία ενός κυττάρου αλλάζει όταν οι βάσεις αλληλουχίας μεταλλάσσονται, με τον ίδιο τρόπο που μία λέξη αλλάζει νόημα όταν αλλάξει ένα από τα γράμματά της. Κάθε γονίδιο έχει ένα έμφυτο «νόημα», το οποίο καθορίζεται από τις βάσεις αλληλουχίας που έχουν προγραμματιστεί από τον Θεό, για ένα συγκεκριμένο σκοπό.  

Ποιες είναι οι 5 τροφές που καταπολεμούν το φούσκωμα;

Φούσκωμα, δυσφορία, δυσκοιλιότητα… Πόσες φορές έχετε νιώσει δυσάρεστα εξαιτίας ενός φουσκώματος που σας ταλαιπωρεί; Όχι πια! Στην κουζίνα σας θα βρείτε τροφές που μπορούν να σας βοηθήσουν να μην ξαναζήσετε τέτοιες άχαρες στιγμές!
Σπαράγγια: το πράσινο διουρητικό
Το πράσινο αυτό λαχανικό, εκτός του ότι βρίσκεται στη λίστα με τις υπερτροφές λόγω της διατροφικής του αξίας, δρα και σαν φυσικό διουρητικό, βοηθώντας σας να αποβάλλετε τα υγρά που ενδεχομένως σας προκαλούν φούσκωμα. Πέραν αυτού, στα σπαράγγια βρίσκουμε πρεβιοτικά (συστατικά των τροφίμων που διεγείρουν την ανάπτυξη και την αύξηση των προβιοτικών, τα οποία είναι απαραίτητα για την ισορροπία της χλωρίδας του εντέρου), που συμβάλλουν σε ένα υγιές πεπτικό σύστημα, βοηθώντας τον οργανισμό μας να απορροφά καλύτερα τις τροφές και να ταλαιπωρείται λιγότερο από αέρια και πρήξιμο.

Λίγη άσκηση παραπάνω χαρίζει ζωή!

Βάλτε μόλις 15 λεπτά απλής άσκησης στο πρόγραμμά σας κάθε μέρα και θα κερδίσετε κατά μέσο όρο τρία ακόμα χρόνια ζωής σύμφωνα με μια νέα μεγάλη επιστημονική έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στην Ταϊβάν.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Τζι Πανγκ Γουέν του Εθνικού Ινστιτούτου Ερευνών Υγείας της Ταϊβάν, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο έγκριτο ιατρικό περιοδικό «The Lancet», σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερ, τονίζουν ότι μια απλή άσκηση όπως το γρήγορο βάδισμα μπορεί να ωφελήσει τον καθένα σημαντικά, άνδρες και γυναίκες, νέους και γέρους, υγιείς και αρρώστους. “Είναι μια συμβουλή που ταιριάζει στους πάντες”, δήλωσε ο Γουέν.

8 Μύθοι Διατροφής και Απώλειας Λίπους

Μήπως το φαγητό τη νύχτα σας παχαίνει; Μήπως σας είναι χρήσιμο ένα cheat day; Πρέπει να αποφεύγετε τα φρούτα; Μήπως οι θερμίδες των φυτικών ινών μετράνε;
Σε αυτό το άρθρο θα δείτε απαντήσεις σε 8 κοινούς μύθους διατροφής και απώλειας βάρους.

Σε αυτό το άρθρο θα ρίξουμε μια ματιά σε μερικούς κοινούς διατροφικούς μύθους που προκύπτουν όταν τα άτομα επιθυμούν να χάσουν σωματικό λίπος.

Το Νόημα του Πόνου και πως ν’ Αποδεχθείς το Δύσκολο

Ο πόνος είναι μια οικουμενική ανθρώπινη εμπειρία. Κι όλες τις φορές που τον νιώθουμε, θέλουμε να τον διώξουμε γρήγορα για να θεραπεύσουμε το σώμα ή την ψυχή μας.
Υπάρχουν αναρίθμητοι τρόποι για να μειωθεί ή ν’εξαφανιστεί ο πόνος. Παυσίπονα, φάρμακα, παράνομες ουσίες, τεχνικές απόσπασης προσοχής όπως το να μην αφήνεις χρόνο στον εαυτό σου να σκεφτεί μέσω π.χ υπερβολικής δουλειάς ή άλλων ασχολιών, η εκλογίκευση, η γελιοποίηση του, η άρνηση του, η απώθηση του. Όλες τις φορές, η επιθυμία είναι η ίδια: να μην πονάμε άλλο.
Εάν ο πόνος είναι πράγματι τόσο περιττός, τόσο άχρηστος γιατί να υπάρχει; Γιατί η ζωή να μην είναι μια διαδοχή ευτυχισμένων στιγμών; Γιατί ο κόσμος να είναι φτιαγμένος έτσι ώστε να περιέχει πόνο;