Τρίτη 8 Απριλίου 2014

8 φυσικά υποκατάστατα αντιφλεγμονωδών και αναλγητικών φαρμάκων χωρίς παρενέργειες

Πόσους ανθρώπους γνωρίζετε, που στρέφονται στην ιβουπροφαίνη για την ανακούφιση από τις διάφορες φλεγμονές και τον πόνο; Αυτό το Μη Στεροειδές Αντιφλεγμονώδες Φάρμακο (ΜΣΑΦ), διατίθεται με ή χωρίς ιατρική συνταγή και χρησιμοποιείται ευρέως για την ανακούφιση από μια σειρά παθήσεων όπως η αρθρίτιδα, τα συμπτώματα της εμμήνου ρύσεως, ο πονοκέφαλος καθώς και διάφορες φλεγμονές. Ωστόσο, έχει συνδεθεί με την αναιμία, κάποιες βλάβες του DNA, την απώλεια ακοής, την υπέρταση, αποβολές εγκυμοσύνης ακόμη και την θνησιμότητα μιας γρίπης. Γιατί λοιπόν να μην χρησιμοποιούνται φυσικές εναλλακτικές που δεν προκαλούν παρενέργειες και είναι εξίσου αποτελεσματικές;

Ωφέλιμοι και βλαπτικοί υδατάνθρακες

Οι υδατάνθρακες που περιέχονται στο λευκό ψωμί, το ρύζι, τα ζυμαρικά και τα αναψυκτικά που περιέχουν ζάχαρη μπορούν να προκαλέσουν αύξηση του σωματικού σας βάρους, αλλά και του κινδύνου που διατρέχετε για χρόνια νοσήματα.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στους “καλούς” και τους “κακούς” υδατάνθρακες;

Η Λεβάντα και οι 14 θεραπευτικές ιδιότητες της

Η λεβάντα έχει αναρίθμητες θεραπευτικές ιδιότητες. Θεωρείται από τους επιστήμονες, ένα από 20 σημαντικότερα θεραπευτικά βότανα.  Το αιθέριο έλαιο της μπορεί να χρησιμοποιηθεί άφοβα αδιάλυτο (σε αντίθεση με τα περισσότερα άλλα αιθέρια έλαια).
 
Συγκεντρώσαμε τις κυριότερες χρήσεις της λεβάντα: