Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

5 διατροφικές συμβουλές που θα αλλάξουν μακροπρόθεσμα την υγεία σας

1. Αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα που γεμίζουν το αίμα σας με ενδοτοξίνες
Ένα υγιές γαστρεντερικό σύστημα θα πρέπει να χρησιμεύει ως εμπόδιο ανάμεσα στο περιεχόμενο του εντέρου και την κυκλοφορία του αίματός σας. Τα επεξεργασμένα τρόφιμα όμως μπορούν να προκαλέσουν διάσπαση των επιθηλιακών κυττάρων του γαστρεντερικού σωλήνα και να επιτρέψουν στο τοξικό περιεχόμενο του εντέρου να διαρρεύσει απευθείας στην κυκλοφορία του αίματος και τις αρτηρίες της καρδιάς.

Αύξηση βάρους ή κατακράτηση υγρών; Πώς θα καταλάβετε τη διαφορά

Είναι βιολογικά αδύνατο να πάρουμε κιλά εν μία νυκτί, οπότε ο λόγος που η ζυγαριά ανεβαίνει από τη μια μέρα στην άλλη μπορεί να είναι η κατακράτηση υγρών.
Εάν το βάρος σας παρουσιάζει συχνά-πυκνά διακυμάνσεις, ξυπνάτε δηλαδή μια μέρα μέσα στη βδομάδα και η ζυγαριά ξαφνικά δείχνει ότι έχετε πάρει 1 ή 1,5 κιλό, τότε δεν έχετε πάρει πραγματικά βάρος.

Παγωμένα δάχτυλα: 7 παθήσεις που εξηγούν το σύμπτωμα

Όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν, το κρύο γίνεται πιο έντονα αισθητό στα άκρα. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό, καθώς αποστέλλεται περισσότερο αίμα στα ζωτικά όργανα, δηλαδή την καρδιά, τον εγκέφαλο και τους πνεύμονες, ενώ η ροή αίματος στα χέρια και τα πόδια μειώνεται.
Εάν όμως κατά τους χειμερινούς μήνες χρειάζεται να φοράτε γάντια ακόμα και… μέσα στο σπίτι, ίσως θα πρέπει να ενημερώσετε το γιατρό σας, καθώς τα παγωμένα δάχτυλα είναι σύνηθες σύμπτωμα διαφόρων παθήσεων.