Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Βρώμη:Γνωρίστε την ευεργετική της δράση και το ρόλο της στην πρόληψη ασθενειών

Η βρώμη είναι ένα δημητριακό υψηλής διατροφικής αξίας, καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως μαγγάνιο, σελήνιο, φώσφορο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο και αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως βιταμίνη Ε, καροτενοειδή και πολυφαινόλες.Τα τελευταία χρόνια, έχει αποκτήσει αυξημένη «δημοσιότητα», καθώς πλήθος ερευνητικών μελετών υποστηρίζει την ευεργετική της δράση στην υγεία και το ρόλο της στην πρόληψη ασθενειών.

Επικίνδυνο κοκτέιλ 20 χημικών ουσιών σε ένα ποτήρι γάλα!

Ένα ποτήρι γάλατος μπορεί να περιέχει ένα κοκτέιλ μέχρι και 20 παυσίπονων, αντιβιοτικών και αυξητικών ορμονών, σύμφωνα με μία πρόσφατη επιστημονική μελέτη για τη διεξαγωγή της οποίας χρησιμοποιήθηκε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο τεστ. Το πλήθος των χημικών ουσιών που εντοπίστηκαν σε δείγματα γάλατος της αγελάδας, της αίγας και του μητρικού γάλακτος χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση ασθενειών σε ζώα και ανθρώπους.

7 πράγματα που λίγοι γνωρίζουν ότι μπορεί να βλάψουν το σώμα

Το παραγεμισμένο πορτοφόλι (λέμε τώρα…)
Το ότι έχετε ένα φουσκωμένο πορτοφόλι είναι καλό για τα οικονομικά σας. Το ότι το κουβαλάτε στην πίσω τσέπη του τζιν σας είναι κακό για την υγεία σας. Ακόμα και αυτή η μικρή κλίση που παίρνετε όταν κάθεστε πάνω στο πορτοφόλι σας, είναι ικανή να επηρεάσει τη σπονδυλική στήλη, τα νεύρα που διαπερνούν την περιοχή και να οδηγήσει σε επίπονες παθήσεις, όπως είναι η ισχιαλγία και η κήλη. Βοηθήστε τον εαυτό σας, διατηρώντας περισσότερα λεφτά στην τράπεζα, απ’ ότι στο πορτοφόλι σας και συνεχίστε να κάνετε ασκήσεις ενδυνάμωσης της πλάτης.

ΦΛΕΓΜΟΝΗ Ο ΣΙΩΠΗΛΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ

Η Φλεγμονή:

Αυτός ο Σιωπηλός Δολοφόνος (και πώς θα ξεγελάσει το σώμα σας)
Τα ανθρώπινα σώματα η διαδικασία με την οποία το σώμα θα θεραπεύετε τακτικά και θα αποτοξινώνετε από μόνο του όμως μπορεί επίσης να οδηγήσει σε απειλητικές για τη ζωή ασθένειες.
Ο ένοχος: είναι η φλεγμονή.
Η Φλεγμονή είναι η φυσική ικανότητα-ουσιαστικά επούλωσης του σώματος για την εξάλειψη της ζημίας που να επιτρέπει την ανάκτηση, αλλά μπορεί επίσης να συσσωρεύονται στο σώμα σε ένα μεγάλο χρόνιο τρόπο, που οδηγεί σε σοβαρές ασθένειες όπως η αρθρίτιδα, η παχυσαρκία, ο διαβήτης, ο καρκίνος και οι καρδιοπάθειες.

Πρωινή άσκηση: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Ένα μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων που γυμνάζονται, έχουν συνδυάσει την αρχή της ημέρας τους με πρωινή γυμναστική. Σύμφωνα με τους ειδικούς η πρωινή γυμναστική εμφανίζει μειονεκτήματα αλλά και σημαντικά πλεονεκτήματα:

Πλεονεκτήματα Πρωινής Άσκησης

  1. Το πρωί έχουμε υψηλό καρδιακό παλμό, που δίνει μια ώθηση στον μεταβολισμό μας να κάψουμε περισσότερες θερμίδες από νωρίς μέσα στην ημέρα μας.
  2. Βελτιώνεται η πνευματική οξύτητα για αρκετές ώρες.

Δείτε πώς το πολύ αλάτι επιδεινώνη την σκλήρυνση κατά πλάκας

Το πολύ αλάτι βλάπτει τους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας; Ερευνητές παρατήρησαν ότι ασθενείς με τη μεγαλύτερη πρόσληψη αλατιού είχαν περίπου 3,4 φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν επιδείνωση της σκλήρυνσης κατά πλάκας σε σύγκριση με όσους είχαν τη χαμηλότερη πρόσληψη.
Η μεγάλη περιεκτικότητα της διατροφής σε αλάτι μπορεί ενδεχομένως να επιδεινώσει τα συμπτώματα τη σκλήρυνσης κατά πλάκας, σύμφωνα με νέα έρευνα από την Αργεντινή.

Φυσικά φάρμακα για καούρες,στομαχικός πόνος,πόνος στις αρθρώσεις,πόνοι περιόδου και ημικρανία

Μπορεί η μέντα να ανακουφίσει την κοιλιά μας και ο κολοκυθόσπορος να απαλύνει την ημικρανία;
Τι κοινό έχουν μια χούφτα κεράσια, ένα πιάτο φασόλια και ένα παυσίπονο; Και τα τρία απαλύνουν τον πόνο. Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, συγκεκριμένες τροφές μπορούν να δράσουν στην πηγή του πόνου και να μας ανακουφίσουν. Σας παρουσιάζουμε έξι από αυτές.