Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Πιλάτες και Γιόγκα: Ένας ιδανικός συνδυασμός για την προσωπική σας εκγύμναση

Κάποτε ήταν δύο είδη άσκησης για λίγους, για τους χορευτές, τους αθλητές υψηλού επιπέδου και τους πολύ αυστηρά ευαισθητοποιημένους στον τομέα της προσωπικής εκγύμνασης. Σήμερα όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να κρατηθούν υγιείς και σε καλή φυσική κατάσταση με περισσότερη πνευματική και λιγότερο σκληρή γυμναστική, όπως είναι οι μέθοδοι Pilates και Yoga. Οι παραπάνω μέθοδοι άσκησης ‘σώματος – πνεύματος’ επιφέρουν αξιοσημείωτα αποτελέσματα τόσο στη φυσική κατάσταση, όσο και στην κατάσταση υγείας του ατόμου, ενώ παράλληλα είναι εύκολες και ευχάριστες στην εφαρμογή.

Νηστικό αρκούδι δεν… γράφει καλά στις εξετάσεις!

Σύμφωνα με το πρόγραμμα Ε.Υ.ΖΗ.Ν.*
Η απόδοση των μαθητών στο σχολείο δεν εξαρτάται μόνο από το πόσο καλά είναι διαβασμένοι. Η σωστή διατροφή είναι αυτή που αναδεικνύει το αποτέλεσμα, διότι -παραφράζοντας και τη γνωστή παροιμία- «νηστικό αρκούδι δεν ...γράφει καλά στις εξετάσεις»!

Οι γενικές αρχές που θα πρέπει να χαρακτηρίζουν τις συνήθειες διατροφής των μαθητών στις εξετάσεις δεν διαφέρουν ουσιαστικά από αυτές που θα πρέπει να ακολουθούν κατά την καθημερινότητά τους. Όμως, καθώς η περίοδος των εξετάσεων είναι ιδιαιτέρως απαιτητική, τόσο σε πνευματικό όσο και σε σωματικό επίπεδο, ορισμένα σημεία αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα.

Πονάνε τα πόδια σας; Όλες οι αιτίες από τις πιο απλές μέχρι τις πιο σοβαρές

Ποιος ο λόγος που μπορεί να πονάνε τα πόδια σας; Όλες οι αιτίες από τις πιο απλές μέχρι τις πιο σοβαρές. του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr

Το πόδι αποτελείται από οστά, αρθρώσεις, μύες, νεύρα και αγγεία. Κάθε ένα από αυτά μπορεί να προκαλέσει πόνο.
Ο πόνος στο πόδι συνήθως οφείλεται σε μια απλή κάκωση πχ ένα διάστρεμμα. Ωστόσο υπάρχουν πολλά άλλα αίτια για τον πόνο στο πόδι, μερικά από τα οποία είναι και ενδεικτικά σοβαρής βλάβης.