Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Τα παντζάρια – το παντζαρόζουμο και η υπέρταση.

Υπέρταση…..
τα ποσοστά της όλο και ανεβαίνουν….
εκτιμάται ότι αγγίζει περίπου το 25% του παγκόσμιου πληθυσμού….
εκτιμάται ότι μέχρι το 2025 θα πλησιάσει το 35% και…
οι ερευνητές επιμένουν ότι είναι αποτέλεσμα λανθασμένης διατροφής και μία από της κύριες αιτίες εμφάνισης:
στεφανιαίας νόσου…
- εγκεφαλικών επεισοδίων και…
- νεφρικής ανεπάρκειας…
στη χώρα μας τα άτομα που υποφέρουν από υπέρταση υπολογίζονται περίπου στα δυόμιση εκατομμύρια….
τεράστιος αριθμός…..και…
όμως η χώρα μας είναι γεμάτη φρούτα και λαχανικά τα οποία είναι η καλύτερη ασπίδα και για την υπέρταση με το παντζάρι να κρατά τα σκήπτρα…..
αλήθεια πόσοι από εμάς γνωρίζουν ότι το παντζαρόζουμο μέσα σε ελάχιστες ώρες από τη στιγμή που θα το πιούμε ελαττώνει την υψηλή πίεση;…..
πόσοι από εμάς γνωρίζουν ότι το παντζάρι θεωρείται υπερ-φάρμακο;….. 

Τι παθαίνει κανείς όταν καπνίζει πριν τον ύπνο...

Μέχρι τώρα ξέραμε τις θανατηφόρες επιπτώσεις του καπνίσματος στον ανθρώπινο οργανισμό. Το τσιγάρο είναι υπεύθυνο για χίλια μύρια κακά, που ξεκινάνε από το έμφραγμα και καταλήγουν στους καρκίνους διαφόρων μορφών. Τώρα οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το κάπνισμα καταστρέφει και κάτι άλλο. Τον ήρεμο ύπνο...
 
Οι καπνιστές κοιμούνται λιγότερες ώρες και κάνουν γενικά χειρότερο ύπνο, σε σχέση με όσους δεν καπνίζουν, σύμφωνα με μια νέα γερμανική επιστημονική έρευνα. Μια άλλη αμερικανική μελέτη ανακάλυψε ότι οι καπνιστές που έχουν πάθει καρκίνο των πνευμόνων, έχουν κατά μέσο όρο δεκαπλάσιες γενετικές μεταλλάξεις στους όγκους τους, σε σχέση με όσους ποτέ δεν είχαν καπνίσει.

Πως να αντιμετωπίσετε τις ουρολοιμώξεις χωρίς αντιβιοτικά

Οι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος μπορεί να είναι επώδυνες και να σας οδηγήσουν στο ιατρείο και στη χορήγηση αντιβιοτικών. Υπάρχουν όμως και φυσικές θεραπείες που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τα αντιβιοτικά αλλά και να διαθέσετε λιγότερα χρήματα.
Τα συμπτώματα της ουρολοίμωξης μπορεί να περιλαμβάνουν:

Το fast food «θρέφει» την ατοπική δερματίτιδα

Έναν λόγο παραπάνω έδωσαν στους γονείς οι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Όκλαντ για να κρατάνε τα παιδιά τους μακριά από το πρόχειρο και ετοιματζίδικο φαγητό. Όπως έδειξε η έρευνά τους, το περιβόητο fast food αποτελεί τροφή όχι για το στομάχι, αλλά για τις… αλλεργίες, όπως την ατοπική δερματίτιδα (έκζεμα), το άσθμα και τη ρινίτιδα. Οι επιπτώσεις παρατηρήθηκαν εντονότερα στα παιδιά που τρέφονταν κατ’ αυτόν τον τρόπο τρεις ή περισσότερες φορές τη βδομάδα.