Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Φιστίκια Αιγίνης μια σούπερ τροφή

Κελυφωτά φιστίκια ή Φιστίκια Αιγίνης, μια σούπερ τροφή με μεγάλη θρεπτική αξία, κάνοντας καλό στην καρδιά, στην χοληστερίνη, στα μάτια αλλά και στην δίαιτα.
 Τα κελυφωτά φιστίκια είναι από τους καλύτερους ποιοτικά και πιο νόστιμους ξηρούς καρπούς. Έχουν χαρακτηριστεί ως ΣΟΥΠΕΡ ΤΡΟΦΗ και όχι άδικα. Ανατρέχοντας στη θρεπτική τους αξία βλέπουμε ότι αποτελούν από τα λίγα τρόφιμα, τα οποία σε μικρή ποσότητα μας δίνουν πληθώρα ευεργετικών συστατικών.

Σκόρδο για κριθαράκι στο μάτι!

Το κριθαράκι είναι ένα μικρό απόστημα από τοπική λοίμωξη (μόλυνση) του αδένα των βλεφάρων. Είναι αρκετά συχνό φαινόμενο και μπορεί να γίνει πολύ ενοχλητικό. Εκφράζεται με μια κοκκινίλα σε κάποιο σημείο του βλεφάρου, που συνοδεύεται με πόνο και πρίξιμο. Για να μην ταλαιπωρούμαστε για μέρες ή και περισσότερο και αν θέλουμε να αποφύγουμε όσο το δυνατόν φάρμακα, μία πολύ απλή αλλά αποτελεσματικότατη μέθοδος είναι το σκόρδο.

«Κρακ» στα δάχτυλα: πόσο επιζήμιο είναι;

Το χαρακτηριστικό «κρακ» των δαχτύλων πρωταγωνιστεί στις λίστες με τις πιο ενοχλητικές συνήθειες. Τι συμβαίνει όμως, στα δάχτυλα και τις ενώσεις τους όταν το κάνουμε αυτό; 
Οι σύνδεσμοι ανάμεσα από τα οστά του ανθρώπινου οργανισμού περιέχουν υγρό και αέρια, όπως είναι το άζωτο και το διοξείδιο του άνθρακα. Όταν το υγρό αυτό βρίσκεται υπό πίεση, τη στιγμή δηλαδή που ασκείται πίεση στον σύνδεσμο, το αέριο απελευθερώνεται και ακούγεται αυτός ο χαρακτηριστικός ήχος.

Τρώτε μουστάρδα; Κι όμως δεν φαντάζεστε

Οι διαιτολόγοι επιμένουν ότι είναι το ιδανικό υποκατάστατο για κέτσαπ και μαγιονέζα, όταν...
θέλετε να χάσετε βάρος, ενώ η χρήση της ως μπαχαρικό, τουλάχιστον με τη μορφή σκόνης, αναφέρεται σε ινδικά και σουμεριακά κείμενα ήδη από το 3.000 π.Χ...

Όλες οι ασθένειες προέρχονται από το έντερο. Πώς να το καθαρίσετε!

Όλες οι ασθένειες προέρχονται από το έντερο έλεγε ο Ιπποκράτης, γι αυτό πρέπει να είναι καθαρό και πλήρως λειτουργικό. Δείτε με ποιό τρόπο μπορείτε να καθαρίσετε το έντερό σας.
Ο καθαρισμός του εντέρου πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μία φορά στους 6 μήνες, με νηστεία, με φυσικά συμπληρώματα διατροφής και με βότανα.