Σάββατο 16 Μαΐου 2015

οι 8 μεγαλύτεροι κίνδυνοι για το συκώτι

Οι ασθένειες που απειλούν το συκώτι οφείλονται σε κάποιο συγκεκριμένο παράγοντα κινδύνου ή σε ένα συνδυασμό παραγόντων.
Δείτε τι πρέπει να προσέξετε προκειμένου να προστατεύσετε το συκώτι σας.
1. Αλκοόλ
Το αλκοόλ απορροφάται γρήγορα από το σώμα και υπόκειται σε επεξεργασία στο συκώτι. Τα άτομα που καταναλώνουν υπερβολικές ποσότητες αλκοόλ αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο κίρρωσης.

Αυχενικό σύνδρομο : Ποια τα συμπτώματα η πρόληψη και η αντιμετώπιση

Το αυχενικό σύνδρομο (neck pain) αποτελεί μια εκδήλωση πόνων στον αυχένα και στη γύρω περιοχή. Αρχικά, μια τανάλια σφίγγει επίμονα το σβέρκο σας και με τον καιρό το σφίξιμο αυτό γίνεται πόνος (αυχεναλγία). Ύστερα εμφανίζονται πονοκέφαλοι, μουδιάσματα και συχνά ζαλάδες.
Ο γενικός όρος «σύνδρομο» χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα σύνολο συμπτωμάτων που αφορούν μια συγκεκριμένη περιοχή του σώματος, αλλά με διαφορετική αιτία προέλευσης. Έτσι ο όρος αυχενικό σύνδρομο αναφέρεται στα πιασίματα και τον πόνο του αυχένα.

Η γυμναστική καθυστερεί 15 χρόνια την αύξηση της χοληστερίνης

Οι νεαροί άντρες που γυμνάζονται συστηματικά μπορεί να καθυστερήσουν κατά 15 χρόνια την αύξηση της χοληστερόλης που σχετίζεται με την ηλικία, αναφέρουν επιστήμονες από τις ΗΠΑ.

Η χοληστερόλη συχνά παρουσιάζει ηλικιακές διακυμάνσεις, με τα επίπεδά της να αυξάνονται μετά τα 30 και να μειώνονται πάλι πολύ αργότερα στη ζωή, λένε οι ερευνητές.