Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

11 μυστικά για ενέργεια όλη την ημέρα

Οι υποχρεώσεις που μας κατακλύζουν, οι λογαριασμοί που μας κυνηγούν και η γκρίνια των άλλων είναι μερικές από τις καταστάσεις που μας στερούν από ενέργεια αφήνοντάς μας κατάκοπους και εξουθενωμένους στο τέλος κάθε μέρας. Υπάρχουν όμως μικρά μυστικά που βοηθούν στο να καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής και μερικά από αυτά ακουλουθούν.

Τι δημιουργεί τη λαχτάρα μας για λιχουδιές;

Όλοι μας νιώθουμε συχνά λαχτάρα για κάτι αλμυρό η γλυκό. Έχετε όμως αναρωτηθεί ποτέ γιατί έχετε λιγούρα για συγκεκριμένες τροφές και αν αυτή στην πραγματικότητα αποτελεί σημάδι για κάτι άλλο;
Για να καταλάβετε γιατί νιώθετε λαχτάρα για ένα αλμυρό ή γλυκό σνακ, θα πρέπει πρώτα να δείτε αν υπάρχει κάποιος εξωτερικός ή άλλος παράγοντας που σας οδηγεί εκεί.

O κρυφός κίνδυνος των επεξεργασμένων κρεάτων

Σύμφωνα με μελέτες, όλα τα επεξεργασμένα, παστά και καπνιστά κρέατα, όταν καταναλώνονται πολύ συχνά, μπορεί να είναι αρκετά τοξικά και να συμβάλλουν ακόμη και στην εκδήλωση καρκίνου.  Μια μελέτη από τη Σουηδία, διαπίστωσε ότι η κατανάλωση δύο κομματιών μπέικον ή ενός λουκάνικου την ημέρα, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στο πάγκρεας.

Ποιες τρoφές περιέχουν τα βλαβερά τρανς λιπαρά;

Τα τρανς λιπαρά αυξάνουν, όχι μόνο τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης, ακριβώς όπως τα κορεσμένα λίπη, αλλά επίσης μειώνουν την καλή χοληστερόλη που μας προστατεύει από τις καρδιακές παθήσεις και αυξάνουν τη φλεγμονή.
Η βιομηχανία τροφίμων χρησιμοποιεί συχνά τα τρανς λιπαρά, καθώς παρέχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στα προϊόντα και παράλληλα καλύτερη υφή.

10 πράγματα που δεν ξέρατε για το μαύρο πιπέρι

Το μαύρο πιπέρι κατάγεται από την Ινδία και χρησιμοποιούνται αρχικά κατά κόρον στην Ινδική, Κινεζική και Ιαπωνική κουζίνα και σήμερα σε όλο τον κόσμο, για να νοστιμίσει τα φαγητά μας και να τους δώσει πικάντικη γεύση.
Επίσης, το μαύρο πιπέρι έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία μας.

Διαβάστε μερικές από τις ιδιότητές του που πιθανόν να μη γνωρίζετε…

16 θεραπευτικές τροφές


Πριν τρέξετε να πάρετε φάρμακα με το παραμικρό που θα σας τύχει, διαβάστε τις θεραπευτικές ιδιότητες που έχουν οι παρακάτω τροφές και προτιμήστε τες.
Εξαφανίστε τον περιστασιακό πονοκέφαλο ή τους πόνους στην κοιλιά, με θεραπείες που θα βρείτε μέσα στην κουζίνα σας.