Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Πως γίνεται η διάγνωση της οστεοπόρωσης

Πάντα η διάγνωση γίνεται από το γιατρό, που παίρνει το ιστορικό και εξετάζει την/τον ασθενή. Η διάγνωση γίνεται και με ακτινογραφίες αλλά όταν φανεί στην ακτινογραφία οστεοπόρωση η απώλεια του οστού είναι μεγάλη και έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος.
Η μέτρηση της οστικής μάζας είναι το σημαντικότερο μέσο σε συνδυασμό με τη μέτρηση ειδικών δεικτών οστεοπόρωσης που περιλαμβάνουν εξετάσεις στο αίμα και στα ούρα (ασβέστιο, πρωτεΐνες και ένζυμα των οστών στο αίμα και τα ούρα, κλπ).

Ξηροί καρποί :προστατεύουν από καρκίνο και…αδυνατίζουν!

Οι άνθρωποι που τρώνε κάθε μέρα τουλάχιστον μια χούχτα ξηρούς καρπούς (περίπου 30 γραμμάρια), έχουν 20% μικρότερη πιθανότητα να πεθάνουν από οποιαδήποτε αιτία κατά τα επόμενα 30 χρόνια. Παράλληλα, έχουν μικρότερο βάρος, σε σχέση με όσους δεν τρώνε καθόλου καρπούς, κάτι που ανατρέπει την ευρέως διαδεδομένη αντίληψη πως οι ξηροί καρποί παχαίνουν.

Καλή όραση και διατροφή

Όργανο πολύτιμο και ευαίσθητο τα μάτια χρειάζονται φροντίδα και προσοχή. Ακόμα και μικρή έκπτωση της όρασης δυσχεραίνει σημαντικά καθημερινές μας δραστηριότητες όπως η οδήγηση, η ανάγνωση ή η παρακολούθηση τηλεόρασης. Ο ρόλος της διατροφής στην προκείμενη περίπτωση καθίσταται σημαντικός καθώς ανεπαρκής πρόσληψη συγκεκριμένων συστατικών μπορεί να οδηγήσει σε οφθαλμολογικές παθήσεις.

9 Αντίδοτα για την κακοσμία σώματος και στόματος!!!

Δεν είναι πάθηση, οφείλεται όμως συχνά σε οργανικά αίτια. Η κακοσμία του σώματος προκαλεί δυσαρέσκεια και μπορεί να εξελιχθεί σε μείζον πρόβλημα για τους φορείς της.
Οι συνηθέστερες αιτίες κακοσμίας του στόματος είναι η ελλιπής καθαριότητα της στοματικής κοιλότητας, η ουλίτιδα και η ξηροστομία -η ύπαρξη των οποίων ευνοεί την ανάπτυξη βακτηριδίων-, η κατανάλωση κρεμμυδιού, σκόρδου, αλκοόλ, η χρήση καπνού και η μειωμένη πρόσληψη υδατανθράκων.

Πολεμήστε τον διαβήτη : 10 φυτά που «φοβάται» ο διαβήτης

Βασιλική Νεστορή

Νεστορή Βασιλική, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος at diaitologia.gr
Παρότι οι ειδικοί σε όλον τον κόσμο συμβουλεύουν τους ασθενείς που πάσχουν από διαβήτη να καταναλώνουν με προσοχή και σύνεση βότανα, αφεψήματα, εκχυλίσματα φυτών και συμπληρώματα διατροφής, εν τούτοις υπάρχουν ορισμένα φυτά που μπορούν να δράσουν ευεργετικά στην διατήρηση της ευγλυκαιμίας των ασθενών. Η φύση τα προσφέρει απλόχερα, ειδικά στον Ελλαδικό χώρο :