Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Tα 10 πιο θρεπτικά φρούτα στο πλανήτη

Μια πλούσια διατροφή σε φρούτα και λαχανικά μπορεί να σας θωρακίσει από πολλά νοσήματα που σχετίζονται με τις βλάβες που προκαλούνται στα ανθρώπινα κύτταρα κατά την διάρκεια της ζωής μας. Εκτός από αυτό τα φρούτα και τα λαχανικά θεωρούνται απαραίτητα και για πολλές άλλες ανθρώπινες λειτουργίες ενώ παράλληλα δίνουν ενέργεια στο σώμα και λάμψη στο δέρμα.
Σας παρουσιάζουμε τον κατάλογο με τα 10 φρούτα τα οποία φιγουράρουν πρώτα στην σχετική λίστα με τα πιο θρεπτικά και ωφέλιμα.

Η αιτία των ασθενειών

Δύο αιτίες προξενούν τις ασθένειες και τα προβλήματα: Η μια είναι σωματική - η μη σωστή διατροφή και αναπνοή και η δεύτερη είναι ψυχολογική - η μη σωστές σκέψεις και συναισθήματα.
Πολλές από τις ασθένειες οφείλονται σε συναισθηματικές διαταραχές, ενώ άλλες οφείλονται σε νοητικές διαταραχές. Όταν οι ασθένειες οφείλονται σε νοητικές διαταραχές, τότε επιβαρύνουν το μυϊκό σύστημα, και τους πνεύμονες. Όταν οι δυσλειτουργίες έχουν περισσότερο συναισθηματικό χαρακτήρα, αυτές επιβαρύνουν την καρδιά, το συκώτι, το αναπνευστικό και το κυκλοφοριακό σύστημα. 

To λαχανικό που αυξάνει τη γονιμότητα στους άντρες

Θέλετε να αυξήσετε τις πιθανότητες να αποκτήσετε σύντομα παιδί; Ξεκινήστε από σήμερα να προσέχετε τι τρώτε όχι μόνο εσείς αλλά και ο σύντροφός σας. Είναι γνωστό ότι η διατροφή μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα ενός ζευγαριού να συλλάβει. Τώρα, μια νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Harvardεπισημαίνει ότι η κατανάλωση ενός συγκεκριμένου λαχανικού από τους άντρες μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα του σπέρματος!

Η συνωμοσία του γάλακτος (Μέρος 5ο)

Γάλα και υπογονιμότητα

Εάν δυσκολεύεστε να κάνετε παιδί με τον/ την σύντροφό σας αλλά οι εξετάσεις σας δεν δείχνουν να υπάρχει κάποιο πρόβλημα, είναι πιθανόν το πρόβλημά σας αυτό να οφείλεται στην κατανάλωση γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων!
Μια από τις αιτίες που έχουν συσχετισθεί με την υπογονιμότητα είναι και η γαλακτόζη, ένα σάκχαρο που υπάρχει σε μεγάλες ποσότητες στο αγελαδινό γάλα και επιδρά δυσμενώς στο γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα.

Η συνωμοσία του γάλακτος (Μέρος 4ο)

Γάλα και Ακμή
Με βάση μια κλινική μελέτη 1088 νεαρών ασθενών, την οποία διηύθυνε ο δρ. Jerome KFisher για πάνω από 10 χρόνια, αναφέρθηκε στην Αμερικανική Δερματολογική Εταιρία (AmericanDermatological Associationότι το γάλα ήταν ο κύριος παράγοντας για την πρόκληση ακμής σε ορισμένους ασθενείς. Ο δρ. Fisher διαπίστωσε πως τα σπυράκια της ακμής ελαττώνονταν σε αριθμό ή και μίκραιναν, όταν οι ασθενείς σταματούσαν να καταναλώνουν γάλα.

Η συνωμοσία του γάλακτος (μέρος 3ο)

Γάλα και οστεοπόρωση:

Η φοβερή αλήθεια

Οι πιο πολλές γυναίκες τρομοκρατούνται στην ιδέα να μην πίνουν γάλα, γιατί τις έχουν κάνει να πιστεύουν πως η αποφυγή του θα προκαλέσει μελλοντικά οστεοπόρωση. Και πώς να μην έχουν μια τέτοια αντίληψη, όταν η πλειοψηφία των γιατρών και των διαιτολόγων υποστηρίζει ότι η καθημερινή κατανάλωση γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων είναι μια απαραίτητη προϋπόθεση για υγιή  οστά λόγω της υψηλής περιεκτικότητας τους σε ασβέστιο;
(Άρθρο του περιοδικού  ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ, τεύχος 126, Οκτώβριος 2004, σελίδες 34 - 43)
(Για το παρόν blog: Μέρος 3ο)

H συνωμοσία του γάλακτος (μέρος 2ο)

Γάλα και παιδιάΌλοι μας σχεδόν είμαστε πεπεισμένοι ότι το γάλα αποτελεί την πιο σημαντική τροφή για της υγεία των παιδιών. Και αν τυχόν στο παιδί μας (ή το ανίψι μας) δεν αρέσει το γάλα και αρνείται να το πιει, ανησυχούμε μην τυχόν κινδυνεύσει η υγεία του! Είμαστε θύματα της παραπληροφόρησης και της προπαγάνδας των εταιρειών γαλακτοκομικών προϊόντων που, θέλοντας να ανεβάσουν τον αριθμό των πωλήσεων των προϊόντων τους, μας έχουν πείσει (το τρομοκρατήσει θα ήταν ίσως σωστότερη λέξη), ότι, για να είναι τα παιδιά μας υγιή, πρέπει να πίνουν καθημερινά γάλα. Όμως, η αλήθεια, είναι αρκετά διαφορετική.

Η συνωμοσία του γάλακτος (μέρος 1ο)

Σήμερα, που η εικόνα της κοπέλας με τα ηδονικά μισόκλειστα μάτια και το απολαυστικό κουτάλι με το γιαούρτι στα μισάνοιχτα χείλη, έχει πλέον αποτυπωθεί στο μυαλό μας, τι θα λέγατε σε κάποιον που θα υποστήριζε ότι η κατανάλωση γάλακτος και γαλακτοκομικών είναι υπεύθυνη, λ.χ. για την... οστεοπόρωση;