Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Υγιεινές τροφές που μπορούμε να τρώμε κάθε μέρα

Η κατανάλωση ενός ευρύτερου φάσματος τροφών συνεπάγεται την πρόσληψη ενός ευρύτερου φάσματος θρεπτικών ουσιών, κάθε μία από τις οποίεςπροσφέρει μοναδικά οφέλη. Με άλλα λόγια, η βιταμίνη C δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του καλίου, και η προστασία που προσφέρει το λυκοπένιο (ένα αντιοξειδωτικό που βρίσκεται στις ντομάτες, το καρπούζι και το ροζ γκρέιπφρουτ) διαφέρει από εκείνη των ανθοκυανινών (που βρίσκονται στα σκούρα μούρα, μαύρα φασόλια και τη μελιτζάνα).
Η κατανάλωση διαφόρων ειδών θρεπτικών συστατικών κάθε μέρα βοηθά στην βελτιστοποίηση της ευεξίας και προσφέρει μεγαλύτερη προστασία ενάντια στη γήρανση και τις ασθένειες.
Έτσι, υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που καλό είναι να μπαίνουν στο τραπέζι μας καθημερινά . Κάθε ένα απ’ αυτά προσφέρει μοναδικά οφέλη στην υγεία, τρώγεται με διάφορους τρόπους και προσφέρει κορεσμό.

Βότανα και Φυτά που επαναφέρουν την ισορροπία του οργανισμού

Αν η καθημερινή μας διατροφή περιλαμβάνει πολλούς λάθος συνδυασμούς τροφών, όπως όταν για λόγους εργασίας έχουμε λίγο χρόνο στη διάθεση μας και για μεσημεριανό είμαστε υποχρεωμένοι να φάμε ένα σάντουιτς ή σαλάτα με τόνο και αυγό, μπορούμε να βοηθηθούμε με θεραπευτικά βότανα και φρούτα χρήσιμα για το «καθάρισμα» του οργανισμού. Μ’ αυτόν τον τρόπο αποφεύγουμε τη συγκέντρωση και παραμονή των τοξινών τόσο στο έντερο όσο και στον υπόλοιπο οργανισμό. Ας δούμε τώρα μερικά από τα πιο αποτελεσματικά.