Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΩΝ ΧΑΜΗΛΩΝ ΛΙΠΑΡΩΝ

ΜΥΘΟΣ ΟΙ ΤΡΟΦΕΣ ΧΑΜΗΛΩΝ ΛΙΠΑΡΩΝ.
Ωφέλιμες οι τροφές χαμηλών λιπαρών; Μύθος! Τα τελευταία 30 χρόνια, μείζονες ιατρικοί φορείς όπως το American Heart Association και το American Diabetes Association προειδοποιούν ότι η κατανάλωση λιπαρών, και ιδιαιτέρως κορεσμένων λιπαρών, αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας. Ως εκ τούτου ο αναπτυγμένος κόσμος κυριεύθηκε από λιποφοβία, και ακόμα κι εκείνοι που δεν έκαναν δίαιτα αδυνατίσματος άρχισαν να αποφεύγουν τα λιπαρά φοβούμενοι ότι θα «βουλώσουν τις αρτηρίες τους».

ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΕΝΖΥΜΑ;

ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΕΝΖΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΨΗ;
Γράφει η Stout Jeffrey. 
Ακόμα κι αν τρέφεστε με μια υγιεινή διατροφή, μπορεί να μην απορροφάται σημαντικά λιποδιαλυτά θρεπτικά συστατικά και αμινοξέα που απαιτούνται για τη βέλτιστη υγεία. Αυτό συμβαίνει γιατί με την ηλικία, βιώνουμε μια μείωση της παραγωγής των ενζύμων στο σώμα μας, που τα παράγει για να σπάσει τα τρόφιμα σε απορροφήσιμα θρεπτικά συστατικά. 1-3
Ευτυχώς, οι μελέτες δείχνουν ότι με τη συμπλήρωσή με το σωστό μίγμα πεπτικών ενζύμων στην διατροφή μας , οι ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας μπορούν να λάβουν τα δέοντα μέτρα για να διατηρήσουν την υγεία του πεπτικού τους συστήματος. 4,5

ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΚΑΙ ΝΕΚΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ !!!

Όταν η τροϕή μαγειρεύεται πάνω από 48 βαθμούς C για 3 λεπτά ή περισσότερο, η πρωτεΐνη πήζει, η ζάχαρη καραμελώνεται, οι ϕυσικές ίνες καταστρέϕονται, που σημαίνει ότι θα κάνει περισσότερη ώρα να περάσει μέσα από την εντερική οδό, 30-50% από τις βιταμίνες και τα μέταλλα καταστρέϕονται και το 100% από τα ένζυμα επίσης καταστρέϕονται. Το μαγειρεμένο ϕαγητό μειώνει τα ένζυμα του σώματος και αποστραγγίζει την ενέργεια που χρειαζόμαστε για να διατηρήσουμε και να διορθώσουμε τα κύτταρα και τα οργανικά συστήματα και ελαττώνει την διάρκεια της ζωή μας.

Τα 5 καλύτερα φυσικά τονωτικά για τον εγκέφαλο και το σώμα

Οι ψυχοδραστικές ουσίες επιδρούν στον εγκέφαλο με τρόπο σαρωτικό, διεγείροντας τους νευροδιαβιβαστές και επιφέροντας πολλές φορές ανεξέλεγκτες αντιδράσεις. Ο λόγος όμως που τα ναρκωτικά έχουν αυτήν την επίδραση είναι επειδή ο ίδιος ο εγκέφαλός μας είναι «προγραμματισμένος» να αισθάνεται την απόλαυση στο μέγιστο βαθμό. Φυσικά, ούτε λόγος να γίνεται για ναρκωτικά για λόγους που δεν χρειάζεται να αναλυθούν σ’αυτό το άρθρο.

Φάβα: ένας διατροφικός και νηστίσιμος «θησαυρός»

Απλή, γευστική και με μεγάλη θρεπτική αξία η φάβα, αποτελεί το κατ' εξοχήν μεσογειακό έδεσμα. Προέρχεται από το φυτό λαθούρι ένα είδος κουκιού. Τα αλεσμένα ή βρασμένα σπέρματα λαθουριού σε μορφή πηχτού χυλού, αποτελούν τη φάβα.
Πολλοί της αποδίδουν τον χαρακτηρισμό του κατεξοχήν καλοκαιρινού φαγητού- σε αντίθεση με τα υπόλοιπα όσπρια- που θεωρούνται χειμερινά. Όμως η φάβα επιδεικνύει αξιοπρόσεκτη συντηρησιμότητα, οπότε μπορείτε να την διατηρείτε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο ντουλάπι σας.