Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Πως τα αντιβιοτικά και τα συνθετικά φάρμακα απειλούν την καρδιά μας

Είναι ολοένα και εμφανέστερο ότι τα συμβατικά φάρμακα που καταστέλλουν τα συμπτώματα της νόσησης επιβαρύνουν την καρδιακή υγεία. Όποτε ο οργανισμός μας προσπαθεί να αποβάλει συσσωρευμένες τοξίνες και απόβλητα μέσω ενός κρυολογήματος, μιας ιογενούς λοίμωξης ή οποιασδήποτε άλλης παθολογικής διεργασίας που περιλαμβάνει φλεγμονή, η καρδιά καταπονείται, αφού καλείται να διοχετεύσει το επιβλαβές υλικό που ελευθερώνεται από τους ιστούς στο σημείο απ’ όπου προήλθε. Με κάθε νέα προσπάθεια καταστολής του πόνου, της μόλυνσης, της χοληστερόλης, και ούτω καθεξής, ο οργανισμός αποβάλλει ολοένα και λιγότερα απόβλητα. Μερικά από αυτά καταλήγουν στους λεμφικούς πόρους που είναι επιφορτισμένοι με την αποστράγγιση του μυοκαρδίου, προκαλώντας συμφόρηση. Τα αντιβιοτικά αποτελούν βασικό παράγοντα πρόκλησης τέτοιου τύπου βλαβών στην καρδιά.

Τρόποι ενδυνάμωσης του ανοσοποιητικού μας συστήματος

Όσο πέφτει η θερμοκρασία οι περισσότεροι βρίσκονται με ένα ζεστό ρόφημα, σε χώρους με κλειστά παράθυρα που ευδοκιμούν μικρόβια. Παρόλο που είμαστε εκτεθειμένοι σε αυτά συνεχώς υποκύπτουμε μόνο όταν το ανοσοποιητικό μας σύστημα αποδυναμωθεί. Αλήθεια, πως θα μπορούσατε να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας και να αποφύγετε μία γρίπη τις κρύες μέρες του χειμώνα;

Όσο πιο ώριμη η μπανάνα τόσο καλύτερα

Η εντελώς ώριμη μπανάνα, με τις μαύρες κηλίδες στο κίτρινο φλοιό της, παράγει μια ουσία που ονομάζεται TNF (παράγοντας νέκρωσης όγκων), η οποία έχει την ικανότητα να καταπολεμά τα μη φυσιολογικά κύτταρα, σύμφωνα με ιαπωνική επιστημονική έρευνα.
Όσο πιο σκούρες οι κηλίδες τόσο το καλύτερο. Ως εκ τούτου, όσο πιο ώριμη η μπανάνα τόσο μεγαλύτερη είναι η αντικαρκινική προστασία.
Οι μπανάνες βελτιώνουν την άμυνα του οργανισμού! Φροντίστε να τις προσθέσετε στη διατροφή σας. Και αν δεν σας αρέσει η εμφάνιση και η υφή της ώριμης μπανάνας, δοκιμάστε να τη χρησιμοποιήσετε ως smoothie ή στο ζελέ.
http://enallaktikidrasi.com

10 + 4 βότανα που ανακουφίζουν από τις ρευματοπάθειες

Μια επιδημία με σοβαρές επιπτώσεις στο κοινωνικό σύνολο, το σύστημα Υγείας και την εθνική οικονομία είναι οι ρευματικές παθήσεις. Με 2,5 εκατομμύρια Ελληνες πάσχοντες οι ρευματοπάθειες αναδεικνύονται στο συχνότερο χρόνιο πρόβλημα υγείας. Σύμφωνα με το Ελληνικό Ιδρυμα Ρευματολογικών Ερευνών, αποτελούν το συνηθέστερο αίτιο απουσίας από την εργασία και το πρώτο αίτιο για τη μακροχρόνια λειτουργική ανικανότητα στον γενικό πληθυσμό, δηλαδή σε άτομα ηλικίας 19-65 ετών.

6 Μύθοι γύρω από θέματα υγείας που διαδίδονται από… γενιά σε γενιά!

Τα πάντα παχαίνουν! Τα προϊόντα χωρίς γλουτένη κρύβουν το «κλειδί» της αιώνιας νιότης! Πρέπει να πηγαίνετε κάθε μέρα στην… τουαλέτα! Οι φούρνοι μικροκυμάτων «σκοτώνουν» τα θρεπτικά συστατικά των τροφίμων!
Υπάρχουν χιλιάδες ανάλογοι ισχυρισμοί γύρω από θέματα υγείας στο διαδίκτυο και κάποιοι πέφτουν «θύματα» αυτών και… τους πιστεύουν, χωρίς να το ψάξουν παραπάνω.
Προτού λοιπόν πέσετε κι εσείς «θύμα» κάποιου τέτοιου «τρομακτικού» μύθου ή παραπληροφόρησης, σάς προτείνουμε να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο.