Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Ασκήσεις για όσους δεν έχουν χρόνο για γυμναστική

Η καθημερινότητά μας είναι αδυσώπητη. Το ωράριο στη δουλειά όλο και επιμηκύνεται, η επιστροφή στο σπίτι περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μαγείρεμα, καθάρισμα, άπλωμα και σιδέρωμα και εμείς κάποια στιγμή θέλουμε να ασχοληθούμε με τα παιδιά μας, τον σύντροφό μας, ενίοτε… και με τον εαυτό μας.
Συμπέρασμα; Δεν υπάρχει ελεύθερος χρόνος. Και όταν βρεθεί -ναι, το παραδεχόμαστε- θέλουμε να τον αξιοποιήσουμε διαφορετικά. Τι γίνεται, λοιπόν, με τη γυμναστική; Πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι δεν χωράει στο πρόγραμμά μας; Όχι. Το κείμενο που ακολουθεί περιλαμβάνει 6 τρόπους να επωφεληθούμε από τα καλά της άσκησης, ακόμα και αν δεν έχουμε χρόνο. Αφιερωμένο στους απανταχού βιαστικούς! 

Δεν χάνετε κιλά; Μπορεί να οφείλεται σε κάποιον από αυτούς τους 10 (περίεργους) λόγους.

Έρχεται μία στιγμή σε κάθε δίαιτα που οργανισμός «χτυπάει τοίχο» και ο δείκτης της ζυγαριάς δεν λέει να πέσει με τίποτα. Όση προσπάθεια κι αν κάνετε, ακόμα κι αν όλα γίνονται σωστά, τα νούμερα στην ζυγαριά δεν αλλάζουν με τίποτα.
Η αλήθεια είναι ότι πέρα από την διατροφή υπάρχουν και άλλες συνήθειες που μπορεί να έχετε και να σαμποτάρουν την δίαιτά σας και εμείς σας απαριθμούμε 10 από αυτές.

Πόση ώρα παραμένουν τα φαγητά στο στομάχι μας;

Γράφει η Niki Kattou - Personal Trainer IFBB Bikini Athlete     www.nikikattou.com
 
Επειδή δεν ειναι σωστο να ασκούμαστε με γεμάτο στομάχι πρέπει να γνωρίζουμε πόσες ώρες παραμένουν οι τροφές σε αυτό. Αν η κένωση του στομαχιού καθυστερήσει μπορεί να προκληθεί υπερβολική οξέωση λόγω των γαστρικών υγρών(“κάψιμο”). Διαβάστε πιο κάτω πόση ώρα χρειάζονται τα καθημερινά μας φαγητά να χωνευτούν για να μπορείτε να κάνετε την προπόνηση σας σωστά χωρίς ενοχλήσεις από γεμάτο στομάχι!