Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

14 λόγοι για να σταματήσετε το κάπνισμα

Λόγοι υγείας
 
   1. Καρδιοπάθεια και εγκεφαλικό επεισόδιο: Το κάπνισμα αποτελεί μεγαλύτερο παράγοντα κινδύνου για καρδιακές παθήσεις από ότι η υψηλή χοληστερόλη, η υψηλή αρτηριακή πίεση ή η παχυσαρκία. Ακόμη χειρότερα, η καθιστική ζωή και η κακή διατροφή μπορεί να χειροτερέψει την επιβλαβή επίδραση του καπνίσματος στην καρδιά σας. Καπνίζοντας έστω και 1 έως 4 τσιγάρα την ημέρα αυξάνεται ο κίνδυνος της στεφανιαίας νόσου. Ένας καπνιστής είναι 2 έως 3 φορές περισσότερο πιθανό να πεθάνει από καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο από ένα μη-καπνιστή. 

Τηλεόραση και παιδί

Η παραμονή μπροστά στην τηλεόραση δημιουργεί Προβλήματα προσοχής και συγκέντρωσης στον άνθρωπο αλλά κυρίως στα παιδιά.

Η τηλεόραση σε αντίθεση με αυτά που συμβαίνουν στην πραγματική ζωή, αποτελείται από μια πολύ γρήγορη διαδοχή εικόνων, σκηνικών και γεγονότων. Οι οπτικοί αυτοί ερεθισμοί ελκύουν πολύ την προσοχή των παιδιών αλλά παράλληλα τα διεγείρουν υπερβολικά. Η τηλεόραση εκτός από παχυσαρκία, βίαιη συμπεριφορά και επιθετικότητα που προκαλεί στα παιδιά, φαίνεται τώρα ότι είναι αιτία ελλειμματικής προσοχής. Όσο περισσότερο χρόνο σπαταλούν τα παιδιά ηλικίας από ενός μέχρι τριών ετών για να βλέπουν τηλεόραση, τόσο περισσότερο αυξάνονται οι πιθανότητες τους για να παρουσιάζουν αργότερα, όταν θα είναι επτά ετών, προβλήματα προσοχής και συγκέντρωσης.

Εννέα ημέρες χωρίς ζάχαρη ρίχνουν πίεση, χοληστερίνη και τριγλυκερίδια

Οι άνθρωποι που σταματούν να τρώνε τρόφιμα με ζάχαρη μπορεί να δουν εντυπωσιακές βελτιώσεις στην υγεία τους μέσα σε μόλις εννέα ημέρες, ακόμα κι αν δεν μειώσουν τις θερμίδες τους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Όπως έδειξε, μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα είχαν συμβεί εντυπωσιακές αλλαγές στα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης σε μικρή ομάδα παχύσαρκων παιδιών και εφήβων, παρότι δεν είχαν χάσει ούτε γραμμάριο σωματικού βάρους.