Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Η φύση δίνει απάντηση στην αϋπνία

Μήπως έχετε χάσει και εσείς τον ύπνο σας εξαιτίας της κρίσης και του άγχους που δημιουργούν οι ασφυκτικές οικονομικές απαιτήσεις;
Πριν ζητήσετε να σας συνταγογραφήσουν ένα από τα πολλά αντικαταθλιπτικά ή ηρεμιστικά φάρμακα που κυκλοφορούν ...δοκιμάστε κάτι πιο φυσικό.
Μερικά από τα πιο σημαντικά βότανα που διαθέτουν κατασταλτικές και ηρεμιστικές ιδιότητες και συντελούν στη σωματική και πνευματική χαλάρωση είναι τα εξής:

Ρίγανη: Σκοτώνει ακαριαία τα μικρόβια

Η θωράκιση του ανοσοποιητικού μας συστήματος σχετίζεται άμεσα με την ποιότητα της καθημερινή μας διατροφής
Πέρα όμως από τις γνωστές συστάσεις για πρόσληψη βιταμίνης C, για κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, φαίνεται ότι υπάρχουν και κάποια αρωματικά, βότανα και μπαχαρικά, που δρουν ενισχυτικά όσον αφορά την άμυνα του οργανισμού απέναντι στα μικρόβια.

Αισθάνεστε «πτώμα» μετά το φαγητό;

Όλοι έχουμε κάποια στιγμή αισθανθεί να μας πλημμυρίζει μια απίστευτη ενέργεια μετά την κατανάλωση ενός γεύματος. Υπάρχουν όμως και κάποιες φορές που η ενέργεια πέφτει στο ναδίρ.
Τι μπορεί να φταίει;
Τροφές που τους έχουν αφαιρεθεί τα θρεπτικά συστατικά
Τέτοιες τροφές είναι όσες έχουν μπει από το φούρνο μικροκυμάτων, έχουν δεχτεί προσθήκη χημικών ή είναι γενετικά μεταλλαγμένες. Δε «κλέβουν» απλώς την ενέργειά μας, αλλά μας κάνουν να πεινάμε ακόμα περισσότερο.

Οκτώ ενδείξεις ότι έχετε αβιταμίνωση

Νιώθετε συχνά αδυναμία, αρρωσταίνετε συχνά, έχετε συνεχώς «πεσμένη» διάθεση και άλλα συμπτώματα για τα οποία δεν υπάρχει προφανής εξήγηση;
Ίσως για όλα αυτά ευθύνεται απλά η έλλειψη βιταμινών.
Σας παρουσιάζουμε 8 «σημάδια» που υποδεικνύουν ότι λείπουν από τον οργανισμό σας συγκεκριμένες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, προκειμένου να λάβετε τα μέτρα σας