Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Πως να αντιμετωπίσετε τις κράμπες

Οι κράμπες που πολλές φορές μάς ταλαιπωρούν μπορούν να αντιμετωπιστούν με απλούς τρόπους.
Οι κράμπες είναι ξαφνικές, ακούσιες συσπάσεις των μυών του ποδιού, και κυρίως της γάμπας, που συμβαίνουν συνήθως τη νύχτα ενώ μπορεί να κρατήσουν από λίγα δευτερόλεπτα έως και αρκετά λεπτά. Μπορούν να συμβούν στον καθένα και σε κάθε ηλικία αλλά είναι πιο συχνές στους μεσήλικες και στα άτομα τρίτης ηλικίας.
Δείτε λοιπόν πως θα τις αντιμετωπίσετε:

Οι 6 τροφές που πολεμούν την αφυδάτωση

Η συχνή κατανάλωση νερού είναι σίγουρα ο πιο εύκολος τρόπος να ενυδατώσουμε σε βάθος τον οργανισμό μας. Εκτός αυτού, όμως, υπάρχουν και κάποιες τροφές πλούσιες σε νερό που μπορούν να μας υποσχεθούν ενυδάτωση, αρκεί να τις βάλουμε στο πρόγραμμά μας.
Μαζί με τη λιακάδα, τις βόλτες στην παραλία, τις καλοκαιρινές διακοπές και τη χαλάρωση από ένα δύσκολο χειμώνα, το καλοκαίρι «κρύβει» και διάφορους κινδύνους που σχετίζονται με τις υψηλές θερμοκρασίες – μια από αυτούς είναι και η αφυδάτωση.

Βερίκοκα: Πλούσια σε βιταμίνες και φίλοι της σιλουέτας

Πώς ωφελούν την υγεία τα βερίκοκα; Τι να προσέξετε όταν τα αγοράζετε και με ποιους τρόπους καταναλώνονται;

Γράφει: Αλεξοπούλου Μαρία-Χριστίνα
Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Τα βερύκοκα είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, που συμβάλλει στην καλή υγεία των ματιών, και κυρίως των πρόδρομων αυτής ουσιών, των καροτενοειδών (β-καροτένιο, λυκοπένιο, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη), στα οποία οφείλεται και το πορτοκαλί τους χρώμα.
Αποτελούν επίσης καλή πηγή βιταμίνης C και φλαβονοειδών (π.χ. κερκετίνη, κατεχίνη, επικατεχίνη), τα οποία έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ενώ παράλληλα προστατεύουν τα αγγεία, εμποδίζουν την οξείδωση της «κακής» χοληστερίνης.

Πώς μπορούμε να μειώσουμε τα λιπαρά

Παρακάτω ακολουθούν μερικές απλές συμβουλές, οι οποίες θα φέρουν ολόκληρη την οικογένεια στο δρόμο της υγείας. 

Γράφει: Αλεξοπούλου Μαρία-Χριστίνα

Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Αν θέλουμε να περιορίσουμε τα λιπαρά στη διατροφή μας, τότε θα πρέπει να....

10 tips για να έχετε ενέργεια καθημερινά!!!

Νιώθετε τις αντοχές σας να σας εγκαταλείπουν; Χρειάζεστε τόνωση; Δείτε απλές συμβουλές που μπορούν να σας δώσουν τη χαμένη σας ενέργεια!

Πείτε όχι στο αλάτι

Αισθάνεστε φούσκωμα; Το αλάτι μπορεί να ευθύνεται σε ένα βαθμό για αυτό. Το πολύ αλάτι μπορεί να οδηγήσει σε κατακράτηση νερού και να συμβάλει σε υψηλή αρτηριακή πίεση. Μειώστε το αλάτι ,επιλέγοντας φρέσκες τροφές και άλλες εποχικές όπως κάρι , σκόρδο ή δεντρολίβανο για να δώσετε γεύση στο φαγητό σας. Επεκτείνετε τους ορίζοντες της μαγειρικής σας και μπορεί έτσι να γεμίσετε ενέργεια.