Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Μελιτζάνα: Ένα καλοκαιρινό «φάρμακο» στον κήπο σας με βιταμίνες C ,K, B και όχι μόνο

Η ιδιαίτερη, πικρή της γεύση, την εμπόδισε από το να χρησιμοποιηθεί στη μαγειρική και μέχρι τον 18ο αιώνα την χρησιμοποιούσαν κυρίως ως διακοσμητικό. Με την καλλιέργεια όμως ποικιλιών που είναι λιγότερο πικρές, η μελιτζάνα πήρε τη θέση της και στη μαγειρική και πλέον αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά καλοκαιρινά λαχανικά.
Επιπλέον αναφέρει το clickatlife.gr, η μωβ, καμπυλόγραμμη μελιτζάνα προσφέρει πολλά σημαντικά θρεπτικά στοιχεία στον οργανισμό μας. Και καθώς η εποχή της είναι από τον Αύγουστο μέχρι τον Οκτώβριο, φροντίστε αυτή την περίοδο τουλάχιστον, να ευχαριστηθείτε την ιδιαίτερη γεύση της, με όλους του δυνατούς τρόπους μαγειρέματός της και να εκμεταλλευτείτε όλα τα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό.

Τι σας προκαλεί πέτρες στα νεφρά χωρίς να το γνωρίζετε…

Συχνότερα θα εμφανίζουν πέτρες στα νεφρά όσο ο καιρός γίνεται πιο ζεστός οι άνθρωποι όλων των ηλικιών, λόγω αυξημένης αφυδάτωσης, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που αναδεικνύει μια μάλλον απρόσμενη επίπτωση της κλιματικής αλλαγής για τη δημόσια υγεία.
Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι όσο η κλιματική αλλαγή ανεβάζει το θερμόμετρο στη Γη, τόσο συχνότερα τα παιδιά, αλλά και οι ενήλικοι, θα εμφανίζουν πέτρες στα νεφρά.

Τα καρκινικά κύτταρα τρέφονται. Με τι..;

Ενημέρωση για τον καρκίνο από το νοσοκομείο John Hopkins
Αφού επί σειρά ετών ο κόσμος γνώριζε ότι η χημειοθεραπεία είναι ο μόνος τρόπος προσπάθειας (τονίζουμε «ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ») καταπολέμησης του καρκίνου, το JOHN HOPKINS HOSPITAL επιτέλους ισχυρίζεται ότι υπάρχει κι άλλος τρόπος.

1. Κάθε άνθρωπος έχει καρκινικά κύτταρα στο σώμα του. Αυτά τα καρκινικά κύτταρα δεν φαίνονται στις συνήθεις εξετάσεις, εφόσον δεν έχουν πολλαπλασιαστεί σε ορισμένα δισεκατομμύρια. Όταν ο γιατρός διαβεβαιώνει τους καρκινοπαθείς ότι δεν υπάρχουν πλέον καρκινικά κύτταρα στο σώμα τους μετά από θεραπεία, αυτό σημαίνει απλώς ότι είναι αδύνατη η ανίχνευση των καρκινικών κυττάρων στις εξετάσεις τους, επειδή ο αριθμός τους δεν ανέρχεται καν στο ανιχνεύσιμο ποσό.

Ποιες δερματικές παθήσεις βελτιώνονται και ποιες επιδεινώνονται από τον ήλιο

Έχω ψωρίαση, λεύκη, ακμή ,δερματίτιδα, ερυθηματώδης λύκος , νόσος Darier … πρέπει να αποφεύγω τον ήλιο;
Ποιες δερματικές παθήσεις βελτιώνονται με την έκθεση στον ήλιο;Ποιες επιδεινώνονται;Πώς προκαλούνται οι φωτοαλλεργίες;Ποια φάρμακα απαγορεύουν την έκθεση στον ήλιο;Πώς αντιμετωπίζουμε το ηλιακό έγκαυμα;

οι 8 μεγαλύτεροι κίνδυνοι για το συκώτι

Οι ασθένειες που απειλούν το συκώτι οφείλονται σε κάποιο συγκεκριμένο παράγοντα κινδύνου ή σε ένα συνδυασμό παραγόντων.
Δείτε τι πρέπει να προσέξετε προκειμένου να προστατεύσετε το συκώτι σας.
1. Αλκοόλ
Το αλκοόλ απορροφάται γρήγορα από το σώμα και υπόκειται σε επεξεργασία στο συκώτι. Τα άτομα που καταναλώνουν υπερβολικές ποσότητες αλκοόλ αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο κίρρωσης.
2. Τριγλυκερίδια
Εάν έχετε υψηλά τριγλυκερίδια σημαίνει ότι συσσωρεύετε μεγάλες ποσότητες λίπους στο συκώτι. Το αποτέλεσμα είναι οι μόνιμες βλάβες που οδηγούν στον καρκίνο του ήπατος ή την ηπατική ανεπάρκεια.