Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Αυξημένο ουρικό οξύ: Πώς θα το καταλάβετε

Τα αυξημένα επίπεδα ουρικού οξέος στο αίμα (>7mg/dl) είναι γνωστά και ως υπερουριχαιμία.
Για την αύξηση του ουρικού οξέος ευθύνονται συστατικά των τροφίμων που ονομάζονται πουρίνες, οι οποίες βρίσκονται στα τρόφιμα και μετατρέπονται σε ουρικό οξύ μέσα στον οργανισμό.
Η συσσώρευση ουρικού οξέος στο αίμα συνδέεται με την αδυναμία αποβολής του μέσω των ούρων ή με την αυξημένη παραγωγή του από τον οργανισμό.

7 νόστιμες υπερτροφές του Μαρτίου!!!

Όσο περισσότερο προτιμάτε τα φρούτα και τα λαχανικά που βρίσκονται στην εποχή τους, τόσο πιο υγιεινή και βιταμινούχα γίνεται η διατροφή σας, ωφελώντας την υγεία σας με διάφορους τρόπους. Αναζητήστε, λοιπόν τις παρακάτω τροφές στα ράφια του σούπερ μάρκετ και απολαύστε τις φρέσκες γεύσεις της εποχής στα πιάτα σας.