Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Θεραπευτικοί θησαυροί στην κουζίνα μας!

Μπανάνα για τα τσιμπήματα, σκόρδο για τον πονόδοντο και κρεμμύδι για τις ιώσεις των αυτιών είναι μερικά από τα θεραπευτικά μυστικά της κουζίνας.
Η κουζίνα δεν είναι μόνο ένα ζεστό δωμάτιο του σπιτιού, όπου ετοιμάζονται όλοι οι γευστικοί πειρασμοί. Είναι επίσης, κι ένα δωμάτιο με πολλά μυστικά. Το ψυγείο και τα ντουλάπια μας κρύβουν όχι μόνο γευστικούς, αλλά και θεραπευτικούς θησαυρούς.
Έρευνα του αμερικανικού περιοδικού Whole Living, μας δίνει ιδέες για τις απλές φυσικές θεραπείες που βρίσκουμε στην κουζίνα μας. Ανοίξτε τα ντουλάπια και τα κελάρια σας κι ανακαλύψτε την δύναμη των θεραπευτικών τροφών.

10 τρόποι για να αυξήσεις το μεταβολισμό σου χωρίς προσπάθεια!!!

Αν ψάχνεις ένα τρόπο για να χάνεις περισσότερες θερμίδες χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, είσαι στο σωστό μέρος για να μάθεις πώς μπορείς να το κάνεις.
 Σου έχουμε 10 απλούς τρόπους με τους οποίους μπορείς να αλλάξεις το μεταβολισμό σου και να αρχίσεις να καις λίπος χωρίς μεγάλη προσπάθεια.

Τα συστατικά των ξηρών καρπών που προστατεύουν την υγεία μας!!!

Το κλειδί της μακροζωίας είναι μία χούφτα ξηροί καρποί την ημέρα, σύμφωνα με επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, το Ίδρυμα Καρκίνου Dana-Farber και το Νοσοκομείο Brigham & Women, στη Βοστώνη, που πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη σχετική μελέτη και δημοσιεύεται στην «Ιατρική Επιθεώρηση της Νέας Αγγλίας».
Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία από σχεδόν 119.000 εθελοντές, τους οποίους παρακολούθησαν επί τρεις δεκαετίες.
Όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα, όσοι έτρωγαν καθημερινά μία χούφτα ξηρών καρπών διέτρεχαν κατά 29% μικρότερο κίνδυνο να πεθάνουν από καρδιοπάθεια και 11% να πεθάνουν από καρκίνο.

7 tips για την κατακράτηση υγρών

Η κατακράτηση υγρών, αν και δεν αποτελεί ασθένεια, μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις σε άτομα, που πάσχουν από διαβήτη ή έχουν κακή κυκλοφορία του αίματος κ.λπ. Πώς μπορούμε να την αντιμετωοπίσουμε;
Υπάρχουν 7 βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθείτε εάν πάσχετε από κατακράτηση υγρών. Το click@Life σας τους προσφέρει και σας ενημερώνει για τα «πρέπει» και τα «μη» της κατακράτησης υγρών.

Τι να προσέξετε αν θέλετε να το «ρίξετε» στη χορτοφαγία!

Μερικές απλές συμβουλές προτού αλλάξετε διατροφικό πρόγραμμα

Άλλοι είναι χορτοφάγοι για λόγους ιδεολογικούς, κι άλλοι γιατί θέλουν για κάποιο διάστημα να «καθαρίσουν» τον οργανισμό τους και να δοκιμάσουν τις αντοχές τους.Ο ράπερ Jay Z δήλωσε πριν από λίγο καιρό ότι θα δοκιμάσει να περάσει ένα «χορτοφαγικό Δεκέμβρη». Αν λοιπόν κι εσείς θέλετε να «πειραματιστείτε» έστω για λίγο καιρό και να δοκιμάσετε τα οφέλη της χορτοφαγίας, γράφει η Cynthia Sass στο Fox News, δείτε παρακάτω τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε:

Γιατί όσο μεγαλώνουμε παχαίνουμε;

Η αύξηση του σωματικού βάρους στους μεσήλικες είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί άνδρες και γυναίκες της μέσης ηλικίας.
Τώρα, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά στην κατανόηση της αιτίας αυτού του φαινομένου. Πιστεύουν ότι μπορεί να οφείλεται σε έναν από τους δύο τύπους λίπους στο σώμα μας, το οποίο γίνεται λιγότερο ενεργό με την ηλικία.
Το πρώτο είδος λίπους είναι και το πιο γνωστό, λευκό λίπος, το οποίο βρίσκεται κάτω από το δέρμα του στομάχου και των μηρών και είναι αποτέλεσμα της υπερβολικής κατανάλωσης φαγητού.

Βαρέα μέταλλα στη διατροφή σας: Δείτε τις επιπτώσεις στον οργανισμός σας!!!

Ένας ανερχόμενος διατροφικός κίνδυνος! 
Τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται σε σημαντικό βαθμό η συσσώρευση βαρέων μετάλλων στα γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα – και μάλιστα χωρίς κάποια ιδιαίτερη μείωση, σε αντίθεση με άλλες τοξικές οργανικές ενώσεις.Αφού αυτά τα προϊόντα αποτελούν το βασικότερο κρίκο στην τροφική αλυσίδα, η είσοδος των βαρέων μετάλλων στα αγροτικά οικοσυστήματα θεωρείται, από τους επιστήμονες, θεμελιώδους σημασίας, καθώς η επιβάρυνση της υγείας του καταναλωτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, αθροιστικά.