Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

10 τροφές και πείτε αντίο στο στρες

Αν κάθε φορά που κάτι σας στρεσάρει ή σας στενοχωρεί …φλερτάρετε με την πόρτα του ψυγείου τότε μάλλον θα πρέπει να αλλάξετε την διατροφή σας. Είναι αλήθεια ότι οι στρεσογόνες καταστάσεις που μας συμβαίνουν επηρεάζουν δραστικά τη ψυχολογική μας διάθεση και μας οδηγούν πολλές φορές στην κατανάλωση κυρίως γλυκών και παχυντικών φαγητών. Επειδή είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπορέσει κανείς εφ όρου ζωής να κλείσει την πόρτα στα προβλήματα θα σας προτείνουμε μερικές τροφές που θα σας ανοίξουν την πόρτα στην καλή διάθεση και στην υγεία.

φαγόπυρο: ο «μαύρος» θησαυρός

Μπορεί να μην είναι και τόσο διαδεδομένη τροφή, όμως οι θαυματουργές της ιδιότητες στον οργανισμό μας είναι πολλές και σίγουρα αξίζει να έχει μια θέση στο καθημερινό μας διαιτολόγιο.
Με προέλευση από την Ανατολή, το φαγόπυρο ή αλλιώς «μαύρο σιτάρι» (επιστημονική ονομασία Fagopyrum esculentum) είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στις ασιατικές χώρες, όπου αποτελεί βασικό συστατικό για τα noodles. Θεωρείται «ψευδο-δημητριακό» και στην ουσία είναι ένας σπόρος. Λέγεται ότι οι πρώτοι που το χρησιμοποίησαν ήταν οι μοναχοί στο Θιβέτ, που έφτιαξαν ζυμαρικά από το αλεύρι του. Ανήκει στην ίδια οικογένεια με το ραβέντι και το λάπαθο. Το φαγόπυρο είναι θάμνος που φτάνει τα 80 εκ., είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στα ψυχρά κλίματα και στα φτωχά εδάφη και ανθίζει τους μήνες Ιούλιο-Σεπτέμβριο. Οι καρποί του έχουν τριγωνικό σχήμα και καφέ χρώμα.