Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Αμύγδαλα: θρεπτικά, νόστιμα και με πολλές χρήσεις

Γνωρίζετε πόσο ευεργετικά για την υγεία μας είναι τα αμύγδαλα; Είναι το πιο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά είδος ξηρών καρπών. Επίσης είναι νόστιμα και μπορούμε να τα καταναλώσουμε με διάφορους τρόπους.
Με βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και πολλά ακόμη σημαντικά συστατικά, τα αμύγδαλα αποτελούν ένα σνακ-θησαυρό!

Πλαστικό στα τρόφιμα και το αίμα σας : 20 τρόποι για να το αποφύγετε

Πάνω από το 90 τοις εκατό των ανθρώπων έχουν πλαστικό στο αίμα τους, σύμφωνα με το WebMD, ένα φαινόμενο που τώρα συνδέεται με τις καρδιακές παθήσεις, παχυσαρκία, στειρότητα, αποβολές, και λεπτές παραμορφώσεις γεννητικών οργάνων στα αγοράκια.
Οι φθαλικοί εστέρες είναι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για να κάνουν τα πλαστικά πιο ευέλικτα και ανθεκτικά.
Η Δισφαινόλη-Α (ΒΡΑ) χρησιμοποιείται σε προστατευτικές επικαλύψεις εποξειδικής ρητίνης για κονσέρβες τροφίμων, μπουκάλια νερού, και άλλα τέτοια προϊόντα.

Αποτοξινωθείτε με… τρόπο και χωρίς κόπο

Δεν χρειάζεται να λιμοκτονήσετε πίνοντας για ένα 3ήμερο χυμούς, προκειμένου να αποτοξινώσετε τον οργανισμό σας. Υπάρχουν μερικές σημαντικές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε στον τρόπο ζωής σας και την διατροφή που ακολουθείτε, που θα φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα χωρίς πολύ κόπο.

Το IQ μπορεί να αυξηθεί μέσω… του φαγητού!

Δυσκολεύεστε να θυμηθείτε σημαντικές λεπτομέρειες ή να συγκεντρωθείτε; Ή μήπως απλά θέλετε να γίνετε λίγο πιο έξυπνοι ανεβάζοντας τον δείκτη του IQ σας; Για όλα υπάρχει λύση, και αυτή δεν είναι να αρχίσετε τα… σταυρόλεξα! 
Σύμφωνα λοιπόν με έρευνες, υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες τροφές οι οποίες λειτουργούν ευεργετικά για το μυαλό μας με αποτέλεσμα να μας κάνει… εξυπνότερους!

Σιρόπι θυμαριού για απόχρεμψη, βήχα και πονόλαιμο!

Παρακάτω προτείνω μια συνταγή για να φτιάξετε και εσείς σιρόπι από θυμάρι, και να το έχετε πάντα στο ψυγείο σας. Ιδανικό για κρυολογήματα, ξερόβηχα, διεγείρει ολόκληρο το αναπνευστικό σύστημα:
Τα υλικά σας

Σκόρδο: Η δυνατή γεύση με ιδιότητες και πλεονεκτήματα

Πίσω από την έντονη γεύση του σκόρδου κρύβεται ένα υγιεινό διατροφικό προφίλ

Το σκόρδο είναι ένας εκπληκτικός τρόπος να προσθέσετε γεύση στην μαγειρική σας χωρίς επιπλέον θερμίδες ή αλάτι. Αλλά γνωρίζατε ότι το σκόρδο προσφέρει κάτι παραπάνω από την έντονη γεύση του; Είναι ένα τόσο σύνηθες και τόσο πολυχρησιμοποιημένο συστατικό που πολύ εύκολα παραβλέπουμε τα υγιεινά οφέλη του.
Το σκόρδο ανήκει στο γένος Άλλιο μαζί με τα κρεμμύδια, τα πράσα και τα ασκαλώνια. Όπως η τουλίπα και ο ασφόδελος, το σκόρδο μεγαλώνει  από ένα βολβό κάτω από την γη, και παράγει φύλλα και μίσχο. Ο υπόγειος βολβός, με τις σκελίδες, είναι αυτό που χρησιμοποιείται για πάνω από 6000 χρόνια.

Θεραπείες απευθείας από το ντουλάπι της κουζίνας!

Έκζεμα 
Το θεραπευτικό τρόφιμο: Νιφάδες βρώμης 
Πώς δρουν: Περιέχουν φυτικές ίνες, που αποκτούν ζελατινοειδή μορφή στο νερό, δημιουργώντας ένα προστατευτικό στρώμα πάνω στο δέρμα. Είναι πλούσιες σε πολυακόρεστα λιπαρά, τα οποία ενυδατώνουν το δέρμα, και σε φυσικά καθαριστικά συστατικά, που βοηθούν στην απομάκρυνση του σμήγματος και των μικροβίων από τους πόρους του δέρματος.