Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Ο ΓΛΥΚΑΙΜΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΚΑΙΜΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ Ο γλυκαιμικός δείκτης των τροφίμων δηλώνει την αύξηση του σακχάρου στο αίμα που προκαλεί η κατανάλωση των υδατανθράκων σε σύγκριση με την αύξηση του σακχάρου που προκαλεί η κατανάλωση γλυκόζης. Η μεγαλύτερη αύξηση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα προκαλείται μετά την κατανάλωση γλυκόζης, η οποία αποτελεί και το πιο γλυκό σάκχαρο της φύσης. Τους διάφορους υδατάνθρακες (π.χ ψωμί, φρούτα, ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, άμυλο κλπ) τα χαρακτηρίζουμε ως χαμηλού, μέτριου ή υψηλού γλυκαιμικού δείκτη ανάλογα με το πόσο αυξάνουν τα επίπεδα του σακχάρου μετά την κατανάλωσή τους, σε σχέση πάντα με την αύξηση που επιφέρει η κατανάλωση γλυκόζης.

Τα αποξηραμένα φρούτα στη διατροφή μας!

Γράφει η Βιβή Κατσαρού – Κλινικός Διατροφολόγος Διαιτολόγος MSc – www.diaitorama.gr Αποξηραμένα ονομάζονται τα φρούτα που έχουν υποστεί ξήρανση, δηλαδή αφαίρεση της μεγαλύτερης ποσότητας του νερού που περιέχουν. Η διαδικασία αυτή γίνεται με την έκθεση των φρούτων στον ήλιο ή σε ειδικούς φούρνους. Πριν την αποξήρανση.. προηγείται η κατάλληλη επεξεργασία που περιλαμβάνει προσθήκη αντιοξειδωτικής ουσίας για να μην μαυρίσουν, βράσιμο και ψέκασμα με διοξείδιο του θείου για να προστατευθεί το χρώμα και η γεύση.

Εναλλακτικές αποδεδειγμένες θαυματουργές θεραπείες που θάφτηκαν από τις φαρμακοβιομηχανίες

Το άρθρο είναι αφιερωμένο σε όσους αναρωτιούνται γιατί η ιατρική κοινότητα δεν αποδέχεται την εναλλακτική ιατρική, η οποία ουδόλως έπρεπε να ονομάζεται εναλλακτική. Η αποκαλούμενη από την ιατρική κοινότητα εναλλακτική ιατρική στην πραγματικότητα θα έπρεπε να ονομάζεται συμβατική και φυσική.

Γιατί πρέπει να πίνουμε νερό κάθε πρωί με άδειο στομάχι

Αναμφίβολα όταν πίνουμε αρκετή ποσότητα νερού κάθε μέρα απολαμβάνουμε πολλά πλεονεκτήματα. Όταν όμως πίνουμε νερό κάθε πρωί με άδειο στομάχι τότε αυξάνονται οι θετικές επιδράσεις του νερού στον οργανισμό μας για πολλούς και διαφόρους λόγους... 

5. Καθαρίζει το παχύ έντερο με αποτέλεσμα να είναι πιο εύκολη η απορρόφηση των συστατικών από τον οργανισμό μας.

7 πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε μετά το φαγητό

1. Μην καπνίσετε: Ειδικά πειράματα έχουν αποδείξει ότι το ένα τσιγάρο μετά το φαγητό ισούται με 10 !!!! Οπότε αυξάνονται αυτομάτως οι πιθανότητες του καρκίνου.

2. Μην φάτε αμέσως φρούτα: Θα προκαλέσουν φούσκωμα στο στομάχι. Καλύτερα 1-2 ώρες μετά ή 1 ώρα πριν από το φαγητό.

Το αλάτι καταστρέφει τα οστά μας

Σύμφωνα με τα ευρήματα μιας μελέτης που παρουσιάστηκε στο The Endocrine Society's Annual Meeting μια δίαιτα υψηλή σε αλάτι αυξάνει τον κίνδυνο κατάγματος στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση ανεξάρτητα από την οστική πυκνότητά τους.

Βάλτε το ακτινίδιο στη διατροφή σας. Κάνει καλό στην πέψη, στην πίεση, στην όραση, στην χοληστερίνη, στο δέρμα, είναι πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά

Επιμέλεια Αγγελική Μήλιου, βιολόγος, medlabnews.gr

Το ακτινίδιο είναι ένα εξωτικό φρούτο το οποίο μπορούμε να βρούμε στη χώρα μας σε κάθε εποχή. Το ακτινίδιο είναι ένα φρούτο γεμάτο βιταμίνες και πολύτιμα για το σώμα μας στοιχεία. Τρώγεται ευχάριστα όλο το χρόνο.

Οι 10 πλουσιότερες σε σίδηρο τροφές

Ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα, ο σίδηρος, είναι εξαιρετικά ουσιώδης για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας, αφού μεταφέρει οξυγόνο σε όλα τα μέρη του σώματος. Μια μικρή έλλειψή του μπορεί να προκαλέσει αναιμία (και κατά συνέπεια κούραση και αδυναμία), ενώ η χρόνια έλλειψή του μπορεί να οδηγήσει σε ανεπάρκεια κάποιου οργάνου.

Οι καλύτερες αντιοξειδωτικές τροφές

Οι ελεύθερες ρίζες συμβάλλουν στην οξείδωση και κατά συνέπεια στη γήρανση του οργανισμού ενώ ταυτόχρονα είναι υπεύθυνες για πολλές παθήσεις.

Η λειτουργία των αντιοξειδωτικών είναι να καταστρέφουν τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες, και να προστατεύουν το οργανισμό από την οξείδωση.

Μελέτη: Το εμφιαλωμένο νερό εισάγει στο σώμα μας 24000 χημικές ουσίες!

1η Δεκεμβρίου 2013 - Αρκετές εταιρείες έχουν σταματήσει να χρησιμοποιούν BPA στην παραγωγή πλαστικών εξαιτίας της οργής ​​των καταναλωτών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι επειδή ένα πλαστικό δοχείο αναγράφει ότι είναι άνευ BPA, δεν περιλαμβάνει και δυνητικά επιβλαβείς χημικές ουσίες.