Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Πέντε βασικότατοι λόγοι για να εγκαταλείψετε άμεσα τον εθισμό στο κάπνισμα…

Γράφει ο Dr. Κωνσταντίνος Χ. Δαβιτίδης

Πρώτος…μα φυσικά η Υγεία.
Έχουν γίνει ανεπανάληπτες έρευνες πάνω στο θέμα του καπνίσματος. Θεωρείται η αιτία πολλών ασθενειών, πάνω από 3000. Οι ασθένειες στερούν από τον καπνιστή την ευκαιρία να ζήσει ευτυχισμένα, ικανοποιητικά τη ζωή του και μπορεί κάλλιστα να τον οδηγήσει σε πρόωρο θάνατο.

Πώς θα σώσετε κάποιον που πνίγεται (βίντεο)

Ο κίνδυνος πνιγμού συμβαίνει όταν ένα αντικείμενο σφηνωθεί στο λαιμό ή την τραχεία, εμποδίζοντας τη ροή του αέρα.
Στους ενήλικες, αυτό συμβαίνει συνήθως από κάποιο κομμάτι τροφής που δεν έχει μασηθεί σωστά και δεν καταπίνεται. Τα μικρά παιδιά είναι πολύ πιθανό να καταπιούν μικρά αντικείμενα, όπως παιχνίδια.

Δείτε πώς λειτουργεί το πεπτικό σύστημα (βίντεο)

Το πεπτικό σας σύστημα είναι μοναδικά σχεδιασμένο για να μετατρέπει την τροφή σε θρεπτικά συστατικά, τα οποία χρησιμοποιεί ο οργανισμός για την ενέργεια, την ανάπτυξη και την επισκευή των κυττάρων που χρειάζεται.
Το στόμα είναι η αρχή της πεπτικής οδού. Στην πραγματικότητα, η πέψη ξεκινά εδώ αμέσως μόλις πάρετε την πρώτη μπουκιά τροφής. Το μάσημα σπάει τις τροφές σε κομμάτια που είναι πιο εύπεπτα, ενώ το σάλιο αναμιγνύεται με αυτές και ξεκινάει η διαδικασία της διάσπασης της τροφής σε μορφή που το σώμα σας μπορεί να απορροφήσει και να χρησιμοποιήσει.

Ινομυαλγία: Τι είναι, συμπτώματα και οι τροφές που την επιδεινώνουν

Η ινομυαλγία είναι μια διαταραχή που προκαλεί μυϊκό πόνο και κόπωση.
Τα άτομα με ινομυαλγία έχουν “ευαίσθητα σημεία” στο σώμα, στα οποία αισθάνονται πόνο με την παραμικρή δραστηριότητα ή πίεση.
Συνήθως είναι συγκεκριμένα σημεία στο λαιμό, τους ώμους, την πλάτη, τους γοφούς, τα χέρια και τα πόδια.

Οι τροφές που πολεμούν το στρες

Διαχείριση του άγχους μέσω της διατροφής
H διαχείριση του άγχους μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό εργαλείο για την ευεξία, καθώς υπάρχει η ένδειξη ότι η υπερβολική πίεση μειώνει τη διάθεση.Άνθρωποι που βρίσκονται υπό συνεχή πίεση είναι πιο ευάλωτοι σε οτιδήποτε, από ένα κρυολόγημα έως υψηλή αρτηριακή πίεση και αυξημένο κίνδυνο για καρδιακή νόσο. Αν και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αντιμετωπιστεί, μια στρατηγική είναι να καταπολεμήσετε το άγχος με τη βοήθεια των τροφίμων.

Πώς οι φυτικές ίνες προστατεύουν τον οργανισμό

Οι άνθρωποι που ακολουθούν διατροφή υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες, έχουν λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από οποιαδήποτε αιτία, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει μια νέα έρευνα που έγινε σε σχεδόν ένα εκατομμύριο ανθρώπους.
Κινέζοι ερευνητές ισχυρίζονται, ότι τα ευρήματά τους μπορεί να εξηγηθούν από την «ικανότητα» των φυτικών ινών να μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων, του εγκεφαλικού, του διαβήτη και πολλών μορφών καρκίνου.

Στατίνες δια πάσαν νόσον και πάσαν ηλικίαν;

Από το 1987 που κυκλοφόρησε η πρώτη στατίνη καμιά άλλη κατηγορία φαρμάκων δεν γνώρισε τόσο μεγάλη εμπορική επιτυχία.

Πολλά εκατομμύρια «ασθενείς» παίρνουν στατίνες σε όλο τον κόσμο και πολλά δισεκατομμύρια σε δολάρια, ευρώ και ότι άλλο νόμισμα φαντάζεστε ξοδεύονται από τους πολίτες και τα ασφαλιστικά τους ταμεία γι΄αυτά τα φάρμακα, χωρίς να υπολογίζονται οι «παράπλευρες» δαπάνες για εργαστηριακές εξετάσεις και ιατρικές επισκέψεις.

Βιταμίνη Ε: Η τεράστια σημασία της και σε ποιες τροφές θα την βρείτε

Η βιταμίνη Ε είναι μία λιποδιαλυτή βιταμίνη
. Βασική της λειτουργία -ως ισχυρό αντιοξειδωτικό- είναι να προστατεύει τους ιστούς του σώματος από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.
Οι ελεύθερες ρίζες μπορούν να βλάψουν τα κύτταρα, τους ιστούς και τα όργανατου σώματος. Πιστεύεται επίσης ότι παίζουν σημαντικό ρόλο σε ορισμένες παθήσεις που σχετίζονται με την γήρανση.

Πέντε απρόσμενες αιτίες που έχετε υψηλή πίεση

Αν σας ρωτήσει κάποιος “τι προκαλεί αύξηση της πίεσης;
” οι πρώτες απαντήσεις που έρχονται στο μυαλό σας αφορούν σίγουρα την κατανάλωση αλατιού στο φαγητό, το αυξημένο στρες και την κατάχρηση αλκοόλ.
Αλλά υπάρχουν και μερικές “ύπουλες” αιτίες που μπορεί να έχετε παρατηρήσει τον τελευταίο καιρό ότι η πίεση του αίματός σας έχει αυξηθεί.

Ιπποφαές: Μάθετε τα πολύτιμα οφέλη του για τον ανθρώπινο οργανισμό

Περιέχει 190 πολύτιμες ουσίες, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν ισχυρή
αντιοξειδωτική δράση
Το ιπποφαές περιέχει ένα μοναδικό συνδυασμό αντιοξειδωτικών συστατικών που δρουν προληπτικά κατά της γήρανσης, των καρδιαγγειακών νοσημάτων και του καρκίνου.Εντάξτε το στο διατροφικό σας πρόγραμμα ως αφέψημα, ως κάψουλες από το φαρμακείο, είτε ως έλαιο διαλυμένο σε νερό.
Τα πολύτιμα συστατικά περιέχει:

Νικήστε τον πυρετό με αυτούς τους φυσικούς τρόπους

Και ποιος δεν έχει έρθει αντιμέτωπος με τον πυρετό, ιδιαίτερα τους
κρύους αυτούς μήνες. Υπάρχουν, ωστόσο, μερικά έξυπνα tips που θα σας βοηθήσουν να «ρίξετε» τον πυρετό και να επιστρέψετε στην καθημερινότητά σας πολύ σύντομα, όπως τα παρουσιάζει το queen.gr: