Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Το μέταλλο που δεν ξέρατε ότι σας είναι απαραίτητο: Σε ποιες τροφές θα το βρείτε;

Μετά από το ασβέστιο και τον φώσφορο, το θείο είναι το τρίτο πιο σύνηθες μέταλλο στο ανθρώπινο σώμα…
Εκτός αυτού, το θείο είναι πιο ζωτικής σημασίας για την υγεία μας σε σχέση με άλλα μέταλλα όπως το μαγνήσιο, το νάτριο και το ιώδιο, καθώς συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και των αρθρώσεων καθώς και στην καταπολέμηση των καρδιαγγειακών παθήσεων.
Αν το σώμα σας δεν παίρνει την σωστή ποσότητα θείου, μπορεί να αντιμετωπίσετε διάφορα προβλήματα υγείας. Ο καλύτερος τρόπος λήψης θείου είναι μέσω της διατροφής. Ευτυχώς, πολλά από τα τρόφιμα που ήδη τρώτε, περιέχουν θείο.

7 τροφές που καταπολεμούν τον Διαβήτη και βοηθούν στην αυτοΐαση

Ο διαβήτης μετατρέπεται σε επιδημία

Αν έχετε πρόσφατα διαγνωστεί με διαβήτη τύπου 2, δεν είστε οι μόνοι. Σύμφωνα με το διαδικτυακό περιοδικό της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ «The Nutrition Source», 24 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ υποφέρουν από αυτή τη σοβαρή ασθένεια και περίπου 6 εκατομμύρια από αυτούς δεν γνωρίζουν καν ότι πάσχουν. Σε περίπτωση που το ποσοστό των νέων περιπτώσεων συνεχίσει να αυξάνεται με τον συγκεκριμένο ρυθμό, μέχρι το έτος 2050 περίπου 48 εκατομμύρια Αμερικανοί θα έχουν διαβήτη. Σύμφωνα με το περιοδικό, ο διαβήτης είναι η κύρια αιτία τύφλωσης και νεφρικής ανεπάρκειας στους ενήλικες.