Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Παθήσεις αρτηριών: αίτια και παράγοντες κινδύνου

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ξηρομερίτης MD, PhD, MSc – Aγγειοχειρουργός
ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΗ ΑΡΤΗΡΙΟΠΑΘΕΙΑ ΚΑΤΩ ΑΚΡΩΝ
Περιλαμβάνει το σύνολο των αιμοδυναμικών και μεταβολικών διαταραχών που προκαλούνται από τη μείωση της αιματικής ροής στο περιφερικό αρτηριακό δίκτυο (κάτωθεν του βουβωνικού συνδέσμου), λόγω στενώσεων ή/και αποφράξεων του αρτηριακού άξονα που ξεκινάει από την κοιλιακή αορτή και καταλήγει στις κνημιαίες αρτηρίες.

Αντιμετωπίστε τον πονόλαιμο με 5 απλές λύσεις.

Γιώργος Μίλεσης, MSc, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc Εφαρμοσμένης Κλινικής Διατροφής Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Επιστημονικός Διευθυντής του δια… της Τροφής, αναφέρει στο Υγείαonline.gr, 5 απλούς εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης του πονόλαιμου. 

Οι τροφές που αποτελούν φυσικό φάρμακο

Σε αλφαβητική σειρά ανακάλυψε ποια τρόφιμα ενδέχεται να ελαχιστοποιούν τα αρνητικά συμπτώματα κάποιων ασθενειών αλλά και να μην εμφανίζουν επιδείνωση των προβλημάτων της κάθε ασθένειας καταναλώνοντας τα…

Τίλιο – Φλαμούρι (Tilia europaea): Ιδιότητες

Δένδρο φυλλοβόλο πολυετές, ανήκει στην οικογένεια των Tiliaceae, μπορεί να φθάσει σε ύψος τα 15-25 μ. Έχει καρδιοειδή πριονωτά σκουροπράσινα φύλλα και άνθη ανοιχτοκίτρινα με γλυκιά μυρωδιά, μελιτογώνα, κρεμαστά τα οποία εμφανίζονται στις αρχές του καλοκαιριού και κιτρινοπράσινους καρπούς. Τα άνθη και τα φύλλα είναι αυτά τα οποία χρησιμοποιούνται για φαρμακευτικούς σκοπούς.

Οι 5 λευκές τροφές που πρέπει να υπάρχουν στο τραπέζι μας

Σύμφωνοι, το λευκό ψωμί και το λευκό ρύζι, δεν μπορούν να συναγωνιστούν το πλούσιο σε φυτικές ίνες ψωμί ολικής αλέσεως και το καστανό ρύζι, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι…
όλες οι λευκές τροφές έχουν την ίδια αξία. Δείτε ποιες λευκές τροφές πρέπει να έχουμε συχνά στο τραπέζι μας.

Κως: Ο Κήπος του Ιπποκράτη. Βότανα για γυναικολογικά θέματα σύμφωνα με τον Ιπποκράτη!

Ένα σύντομο ταξίδι στην Κω στάθηκε η αιτία να γνωρίσω από κοντά τον Κήπο του Ιπποκράτη. O φυσικός χώρος γύρω από το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα έχει διαμορφωθεί κατάλληλα ώστε να φιλοξενήσει και τα 256 φυτά που χρησιμοποιούσε ο Ιπποκράτης για τη θεραπεία των ασθενών του. Η μελέτη του Κήπου ανατέθηκε σε ένα ζευγάρι Γερμανών αρχιτεκτόνων χώρου, με στόχο να αναδειχτούν τα ιπποκρατικά φυτά, χωρίς όμως να αλλοιωθεί το φυσικό περιβάλλον.

Πως να “ξεγελάσετε” το παιδί σας και να το γεμίσετε αντιοξειδωτικά!

Θα σας συστήσω ότι κάνω εγώ στην κόρη μου, που παρ’ όλο τις δικές μου υγιεινές διατροφικές συνήθειες εκείνη, επιμένει σε όλα τα ανθυγιεινά. Για αυτό κατέφυγα στις εξής πονηρές λύσεις που παραθέτω πιο κάτω…

ΜΗΝ πετάξεις το χρησιμοποιημένο τσάι. Δες πόσα πράγματα μπορείς να κάνεις!

Διαβάσαμε ένα πολύ ενδιφέρον άθρο στο clickatlife για τις χρήσεις του χρησιμοποιημένου τσαγιού. Πριν πετάξετε λοιπόν το χρησιμοποιημένο φακελάκι, διαβάστε με ποιους άλλους τρόπους μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε.
Αν απορείτε για το τι λέμε, απλά σας ενημερώνουμε ότι, το τσάι δεν είναι μόνο για κατανάλωση της μιας φοράς. Το φακελάκι του τσαγιού, που τόσο απερίσκεπτα και μηχανικά πετάτε στο καλάθι των σκουπιδιών, όταν φυσικά βγάλει όλα τα αρώματά του, μπορεί να ενυδατώσει το σώμα σας, να διώξει τις άσχημες μυρωδιές, να σας απαλλάξει από τσιμπήματα εντόμων και να…..γιατρέψει τα φυτά σας.

Φρούτα-λαχανικά: Ποιο χρώμα είναι θρεπτικότερο; Ποιά είναι τα ευεργετικά οφέλη τους; Φρούτα-λαχανικά: Ποιο χρώμα είναι θρεπτικότερο; Ποιά είναι τα ευεργετικά οφέλη τους;

Γνωρίστε τα θρεπτικά συστατικά που σας προσφέρουν τα φρούτα και τα λαχανικά ανάλογα με το χρώμα τους και μάθετε τα ευεργετικά οφέλη τους 
Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι απαραίτητα στην καθημερινή μας διατροφή καθώς είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Κάθε φρούτο ή λαχανικό δε μας δίνει τα ίδια θρεπτικά συστατικά.

Συνταγές: Ισχυρά φυσικά ελιξήρια για πληθώρα προβλημάτων υγείας

Ξερόβηχας: Επιθέματα ζεστά κρύα εναλλάξ. 3 λεπτά ζεστά και 1 λεπτό κρύα, το κάνουμε για 10 λεπτά, τρεις φορές την ημέρα. 
Μπορούμε και πάνω από τα ρούχα με το σεσουάρ ζεστό κρύο εναλλάξ.