Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Πώς θα καταλάβετε ότι σας ανέβηκε το ζάχαρο!

Μια κρίση υπεργλυκαιμίας, όταν δηλαδή η γλυκόζη στο αίμα ξεπερνά τα φυσιολογικά επίπεδα, εκδηλώνεται επειδή δεν παράγεται αρκετή ινσουλίνη από το πάγκρεας ή επειδή το σώμα δεν αξιοποιεί επαρκώς την υπάρχουσα ινσουλίνη.
Τα πρώιμα σημάδια μιας κρίσης υπεργλυκαιμίας είναι τα εξής:

Tο γάλα δεν κάνει καλό στην υγεία – Πρόωροι θάνατοι και κατάγματα

Σε αντίθεση με όσα πιστεύαμε, η κατανάλωση γάλακτος -όταν ξεπεράσει ένα ορισμένο όριο- δεν είναι ωφέλιμη για την ανθρώπινη υγεία ούτε καν για τα οστά.
Συγκεκριμένα, έρευνα σουηδών επιστημόνων του Πανεπιστημίου της Ουψάλα που δημοσιεύεται στην έγκριτη βρετανική ιατρική επιθεώρηση “British Medical Journal” συνδέει το γάλα με πρόωρους θανάτους αλλά και υψηλότερο κίνδυνο για κατάγματα τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες.
Το ίδιο δεν ισχύει με τα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το τυρί και το γιαούρτι.

Φυτικά τρόφιμα που περιέχουν Ω3

Πολλά φυτικά τρόφιμα περιέχουν Ω3 και θα μπορούσαν με ευκολία να ενταχθούν στην καθημερινότητά καλύπτοντας τις ανάγκες μας στα Ω-3 λιπαρά και προσφέροντας όχι μόνο όφελος αλλά και προστασία στην γενικότερη υγεία.
Το Άλφα-λινολενικό οξύ είναι ένα απαραίτητο Ω-3 λιπαρό, που αν και δεν χρειάζεται να καταναλώνουμε σε μεγάλες ποσότητες, είναι σημαντικό να το καταναλώνουμε!

Ποιες είναι οι κύριες πηγές πρωτεΐνης στο φυτικό γεύμα;

Σε μία φυτική διατροφή  δεν είναι καθόλου δύσκολο να λάβουμε την πρωτεΐνη που χρειαζόμαστε αφού όλα τα φυτικά τρόφιμα, από όλες τις ομάδες τροφίμων, περιέχουν πρωτεΐνη.  Παρόλα αυτά είναι σημαντικό να βεβαιωθούμε ότι στα γεύματα συμπεριλαμβάνουμε κύριες πηγές πρωτεΐνης. Ακολουθούν κάποιες Ερωτο-απαντήσεις επί του θέματος.