Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Αμύγδαλο το αντιβιοτικό

Μια φυσική πρόταση ενάντια του κρυολογήματος και της κοινής γρίπης είναι το αμύγδαλο. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η κατανάλωση αμυγδάλων βοηθά τον ανθρώπινο οργανισμό να… καταπολεμήσει τις μολύνσεις από ιούς
Η μελέτη ανακάλυψε ότι οι χημικές ουσίες που με φυσικό τρόπο βρίσκονται στον φλοιό των συγκεκριμένων ξηρών καρπών, ενισχύουν την άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος κατά των ιών, καθώς βοηθάνε τα λευκοκύτταρα «Τ» που ανιχνεύουν την παρουσία «ξένου σώματος». Αυξάνουν έτσι την φυσική ικανότητα του ανθρώπινου σώματος να παρεμποδίζει τον πολλαπλασιασμό και την εξάπλωση των παθογόνων μικροοργανισμών.

Ανατρεπτικές απόψεις περί διατροφής από έναν πνευματικό δάσκαλο

Τάσεις διατροφής

Είναι λάθος να προσπαθούμε να αντικαταστήσουμε τις θρεπτικές μας ελλείψεις με τονωτικά χάπια ή άλλα υποκατάστατα τροφών, επειδή μια τέτοια προσέγγιση παραβλέπει την έμφυτη ικανότητα των σωματικών λειτουργιών.

Παράγοντες που συμβάλλουν στις μεταστάσεις καρκίνου!!!

Ένας μηχανισμός που συμβάλει στην εξάπλωση μεταστατικών όγκων είναι η παθολογική αγγειογένεση. Η αγγειογένεση είναι η ανάπτυξη νέων αιμοφόρων αγγείων και η παθολογική της μορφή σχετίζεται με τον καρκίνο και τη μετάσταση, καθώς μεγαλύτερος αριθμός αγγείων γύρω από τον πρωτοπαθή όγκο αυξάνει τις μεταστατικές του δυνατότητες, παρέχοντάς του την ευκαιρία να διαρρεύσει περισσότερα καρκινικά κύτταρα στο αγγειακό σύστημα.

Τι τρόφιμα αγοράζουμε όταν πεινάμε;

Να αποφεύγετε τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ όταν πεινάτε, καθώς είναι περισσότερο πιθανό να αγοράσετε ανθυγιεινά τρόφιμα!!!
Αυτό είναι το μήνυμα υγείας Αμερικανών ερευνητών που εξέτασαν αν η νηστεία έχει επίπτωση στην επιλογή τροφίμων.
Σε πείραμα, άνθρωποι που νήστεψαν 5 ώρες πριν τα ψώνια, είχαν την τάση να αγοράζουν τρόφιμα με περισσότερες θερμίδες σε σχέση με όταν ήταν χορτάτοι.