Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Λιπώματα: Πρέπει να αφαιρούνται;

Τα λιπώματα είναι μικρά εξογκώματα που βρίσκονται κάτω από το δέρμα, στον υποδόριο ιστό και μπορεί να φτάσουν μερικές φορές και σε ιδιαίτερα μεγάλο μέγεθος.
Θεωρούνται οι συχνότεροι καλοήθεις όγκοι. Πιο συχνά εμφανίζονται στις γυναίκες, σε όλες τις ηλικίες, συχνότερα όμως μεταξύ 30 – 60.
Ο τρόπος που δημιουργούνται δεν είναι απολύτως γνωστός. Φαίνεται να υπάρχει γενετική (οικογενειακή) προδιάθεση, χωρίς όμως να μπορούμε με σιγουριά να πούμε πού οφείλονται.
Υπάρχουν ασθενείς που εμφανίζουν ένα μόνο λίπωμα σε κάποιο σημείο του σώματός τους και άλλοι που μπορεί να έχουν πολλά σε διαφορετικά σημεία του σώματος.

Νερό στο αυτί: Ο σωστός τρόπος για να το βγάλετε!!!

Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που σχετίζονται με τα αυτιά είναι να μπει νερό είτε κατά τη διάρκεια ενός ντους στο σπίτι είτε κατά τη διάρκεια μπάνιου στη θάλασσα.
Τι κάνουμε, όμως, σε αυτή την περίπτωση για το βγάλουμε και ποιες τακτικές απαγορεύονται καθώς μπορεί να προκαλέσουν σημαντική βλάβη στο αυτί μας; Τις απαντήσεις δίνουν οι ειδικοί.

Χαμηλά ερυθρά αιμοσφαίρια

Τα ερυθρά αιμοσφαίρια είναι απύρηνα κύτταρα που ευρίσκονται στο αίμα. Είναι απαραίτητα για την μεταφορά του οξυγόνου στους ιστούς, μέσω του αίματος. Παράγονται στο μυελό των οστών, μετά από την επίδραση της ερυθροποιητίνης, ορμόνης που εκκρίνεται στο νεφρό. Μία μικρή ποσότητα ερυθροποιητίνης παράγεται από κύτταρα του ήπατος. Για να ανταποκριθεί ο μυελός στον ρόλο του, είναι απαραίτητη η ομαλή διάθεση σε αυτόν ορισμένων χρήσιμων ουσιών, όπως σιδήρου, φυλλικού οξέως, βιταμίνης Β12.