Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Ποια είναι η διαφορά του να έχει κανείς επιπλέον βάρος και επιπλέον λίπος; Written by manager

Όταν κάποιος είναι υπέρβαρος ή παχύσαρκος έχει αυξημένο ποσοστό σωματικού λίπους ενώ η μυϊκή μάζα δεν μεταβάλλεται ιδιαίτερα. Οι μυς  ζυγίζουν  πιο πολύ από το λίπος. Η μυϊκή μάζα αυξάνεται μόνο με την άσκηση και τη σωστή διατροφή ή στην ανάπτυξη.

Ασκούμενοι 2 ταχυτήτων – Άνοιξη 2013 Written by Μαραγκουδάκης Τάσος Γυμναστής

Άνοιξη 2013, άνοιξη 2012, άνοιξη 2011..... Τι κοινό έχουν μεταξύ τους;Ασκούμενους 2 ταχυτήτων.
Η περίοδος της άνοιξης είναι η περίοδος του έτους όπου η άσκηση και η διατροφή έχουν την τιμητική τους. Δεν υπάρχει παρέα σε οποιονδήποτε χώρο που να μην συζητάει το θέμα της διατροφής, της γυμναστικής και της εμφάνισης εν' όψη του καλοκαιριού που φτάνει.

Παχυσαρκία = τρόπος ζωής ή λανθασμένες αντιλήψεις;

Written by  Ζήκου Εύα , Διαιτολόγος Διατροφολόγος

Η παχυσαρκία διαβάζουμε ότι μέρα με τη μέρα αποτελεί ίσως και το μεγαλύτερο πρόβλημα και ανησυχία πολλών ατόμων είτε μικρής είτε μεγάλης ηλικίας παγκοσμίως.

Οι «σιδερένιες» τροφές

Ο χαμηλός αιματοκρίτης συνήθως οφείλεται είτε σε αναιμία είτε σε απώλεια αίματος.  Ωστόσο, αν υπάρχει φόβος για τέτοιο πρόβλημα το καλύτερο... που έχουμε να κάνουμε είναι να επισκεφτούμε το γιατρό μας προκειμένου να προχωρήσουμε σε εξέταση σιδήρου και φερριτίνης.

Καφεΐνη και υγεία

           
Πολλοί πολιτισμοί έχουν κατατάξει σε πολύ υψηλή θέση τα καφεϊνούχα τρόφιμα και ποτά. Η καφεΐνη είναι ένα από τα καλύτερα μελετημένα συστατικά των τροφίμων, αλλά η επιστημονική έρευνα δεν έχει εξαντλήσει όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για αυτή. Στο παρόν άρθρο θα συζητήσουμε τα βραχυπρόθεσμα φυσιολογικά αποτελέσματα αυτής της κοινής ουσίας. Επίσης, θα εξετάσουμε αν η καφεΐνη έχει επιπτώσεις ή όχι στον κίνδυνο ασθενειών, όπως η καρδιαγγειακή νόσος και ο καρκίνος, καθώς και τον αντίκτυπό της σε ειδικές ομάδες πληθυσμού, όπως αυτοί που καταναλώνουν υπερβολική καφεΐνη.

Το μπρόκολο «σύμμαχος» στην πρόληψη της αρθρίτιδας;

Τα αποτελέσματα μελέτης που έγινε στο πανεπιστήμιο της East Anglia, με επικεφαλής την Dr. Rose Davidson, στο Ηνωμένο Βασίλειο, αναφέρουν ότι ένα συστατικό, που βρίσκεται στο μπρόκολο θα μπορούσε πιθανόν να προλάβει ή να επιβραδύνει την εξέλιξη της αρθρίτιδας. 

Νίκησε τον "καρκίνο" χωρίς "χημειοθεραπείες" αλλα με "διατροφή" και αλλαγή τρόπου ζωής!

Η Evita Ramparte διαγνώστηκε με έναν σοβαρό τύπο καρκίνου των ωοθηκών μετά από επίσκεψη στο γιατρό στον οποίο πήγε διότι αισθανόταν σταθερό πόνο στη περιοχή. Της είπε ότι η χημειοθεραπεία...