Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Πεπόνι κατά της καρδιοπάθειας, του εγκεφαλικού και της… κυτταρίτιδας

Οι ευεργετικές ιδιότητες του πεπονιού
Οι ερευνητές ανέμειξαν αιμοπετάλια με τη γλυκιά, νερουλή σάρκα του πεπονιού. Συμπέραναν ότι το πεπόνι περιέχει έναν παράγοντα που εμποδίζει τη συσσώρευση των ανθρωπίνων αιμοπεταλίων. Έτσι, τα αιμοπετάλια δεν κατάφεραν να ενωθούν, με αποτέλεσμα να αποτύχουν στη δημιουργία θρόμβων που ευθύνονται για τις καρδιοπάθειες και τα εγκεφαλικά επεισόδια.Το αντιπηκτικό χημικό του πεπονιού είναι η αδενοσίνη, το ίδιο συστατικό που υπάρχει στα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Από ότι φαίνεται, λοιπόν, το πεπόνι είναι ακόμη μια τροφή που βοηθά στην αραίωση του αίματος, μειώνοντας τις πιθανότητες καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών.

Τα θαλάσσια μπάνια και οι ιδιότητες τους!

Θαλάσσια λουτρά, λασποθεραπεία και αμμοθεραπεία.Σε ποιές παθήσεις κάνουν καλό και πότε απαγορεύονται.
Τα ζεστά μπάνια με θαλασσινό νερό και οι Αντενδείξεις τους
Τα θαλάσσια λουτρά είναι κατά κανόνα πάρα πολύ ωφέλιμα. Επιδρούν πάνω στον οργανισμό όχι μόνο τυπικά σαν λουτρά με θαλασσινό νερό, άλλα και με όλη τη διαδικασία η οποία απαιτείται για την πραγματοποίησή τους.
Σαν λουτρό επιδρούν με την ερεθιστική ικανότητα του κρύου νερού, με το Αλάτι και το Ιώδιο που περιέχει το θαλασσινό νερό, με τις κινήσεις τις όποιες είναι υποχρεωμένος ο λουόμενος να κάνει και οι οποίες είναι εξαίρετες κινήσεις υγιεινής πού «Αναπτύσσουν» τις λειτουργίες όλων των μυών και οργάνων τού σώματος, και με τις κινήσεις του νερού οι όποιες επενεργούν σαν ένα ελαφρό κυματοειδές μασάζ πάνω σ’ όλο το σώμα.

Σύκο: το φρούτο με τα 9 οφέλη, που… γλυκαίνει το τέλος του καλοκαιριού!

Σήμα κατατεθέν του Αυγούστου. Έχει ιδιαίτερη υφή και γεύση, κυρίως όμως αποτελεί καλή πηγή ενέργειας.
Το σύκο είναι ένα γλυκό, ιδιαίτερα νόστιμο φρούτο με πολύτιμα θρεπτικά συστατικά όπως φυτικές ίνες, κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο και σίδηρο (ειδικά τα αποξηραμένα σύκα αποτελούν πολύ καλή φυτική πήγη των ιχνοστοιχείων). Μάλιστα, οι ποικιλίες με σκούρα κόκκινη σάρκα είναι πλούσιες σε πολυφαινόλες (ουσίες με αντιοξειδωτική δράση). Σε σύγκριση με άλλα φρούτα, τα σύκα περιέχουν λίγο περισσότερα σάκχαρα και κατ΄επέκταση ενέργεια (σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει η συγκριτικά μικρότερη περιεκτικότητά τους σε νερό), ωστόσο οι φυτικές ίνες βοηθούν στην ομαλότερη απορρόφηση των σακχάρων τους.

Κιρσοί ή κιρσώδεις φλέβες και βότανα.

οτιδήποτε μειώνει την κυκλοφορία του αίματος στις κνήμες μπορεί να συντελέσει στην ανάπτυξη κιρσωδών φλεβών
δηλαδή
διογκωμένες
διαπλατυσμένες
μεγεθυσμένες
επιμηκυμένες
συστραμμένες και
πρησμένες φλέβες…
οι κιρσοί μπορούν να εμφανιστούν σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος συνήθως όμως
τις βρίσκουμε στις κνήμες…
η βοτανική ιατρική έχει πολλά να προσφέρει σε αυτή την κατάσταση αρκεί η δράση της να ενισχύεται με
- τη σωματική άσκηση
- η διατροφή να είναι πλούσια
σε φρέσκα φρούτα όπως

Προσοχή στην “υπερφόρτωση” των πρωτεΐνών

Σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τους υδατάνθρακες και τα λιπαρά που καταναλώνουν καθημερινά, αρκετοί στρέφονται στις πρωτεΐνες ως βασική διατροφική πηγή ενέργειας.
Οι πρωτεΐνες είναι απαραίτητες για τους αθλητές και γενικότερα για όσους θέλουν να ενισχύσουν τη μυϊκή τους μάζα, ποιες είναι όμως οι ιδανικές ποσότητες για όλους εμάς;
Ο νευροχειρουργός και ιατρικός ανταποκριτής του CNN Sanjay Gupta εξηγεί.