Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Τι είναι φυτικές ίνες και που μας ωφελούν!!!

Με τον όρο φυτικές ίνες ή ακατέργαστες ίνες ή διαιτητικές ίνες εννοούμε το σύνολο των οργανικών συστατικών των μεμβρανών των φυτικών κυττάρων, οι οποίες παραμένουν κατά την χημική ανάλυση των τροφίμων μετά την απομάκρυνση της πρωτεΐνης και του λίπους. Στις φυτικές ίνες περιλαμβάνονται η κυτταρίνη, οι ημικυτταρίνες και άλλα συστατικά των κυτταρικών τοιχωμάτων όπως η λιγνίνη και οι πηκτίνες.

Τι είναι ημικρανία και πως μπορούμε να ελαφρύνουμε τις επιπτώσεις της.

Ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα πονοκεφάλου, με κυριότερη μορφή αυτή της ημικρανίας.  Ο πόνος της ημικρανίας εντοπίζεται στο μισό του κεφαλιού, συχνά στην περιοχή πίσω από το ένα μάτι και τον κρόταφο.  Μπορεί επίσης να είναι αισθητός σε άλλα σημεία όπως στην κορυφή του κεφαλιού, στο πίσω μέρος του κεφαλιού ή και στον αυχένα.  Ενώ πολλές φορές ο πόνος, εξαιτίας της έντασής του μπορεί να είναι αισθητός σε όλο το κεφάλι.

7 τρόποι για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα αυτό το χειμώνα!!

Τον χειμώνα, είναι σημαντικό να οχυρώσουμε το ανοσοποιητικό σύστημα μας με την κατάλληλη διατροφή για να καταπολεμήσει τα βακτήρια και τους ιούς που καταλαμβάνουν όλο το περιβάλλον μας, είτε είναι στο σπίτια, σε χώρους εργασίας, είτε στα σχολεία.  Αυτός είναι ο λόγος που στηρίζουμε το ανοσοποιητικό σύστημα από κάθε ασθένεια γιατί είναι το κλειδί για να επιβεβαιώσετε ότι δεν θα αρρωστήσετε σε όλη την διάρκεια του χειμώνα. Εδώ είναι μια λίστα από επτά φυσικούς τρόπους ώστε το ανοσοποιητικό σύστημα να είναι αρκετά ισχυρό για να διαχειριστεί οποιαδήποτε κατάσταση.

Τι προδίδουν τα μάτια μας!!!!

Πολλές φορές έχουμε διαπιστώσει οτι όταν δεν αισθανόμαστε καλά έχουμε θολά μάτια και κόκκινα, όπως και όταν έχουμε μια ίωση μαζί με πυρετό αντιμετωπίζουμε την ίδια κατάσταση.  Ορισμένες όμως φορές τα μάτια μας δείχνουν ότι μπορούμε να αντιμετωπίζουμε διάφορες άλλες παθήσεις πιο σοβαρές.

Τα Καρότα Κάνουν Καλό Στο Σπέρμα…

σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ

Έρευνα  του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, ανακαλύπτει  τα οφέλη των φρούτων και των λαχανικών στην ανδρική γονιμότητα. Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο, τα καρότα, αυξάνουν την κινητικότητα του σπέρματος. Στο πλαίσιο της έρευνας, που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Fertility and Sterility, οι επιστήμονες ζήτησαν από 200 άντρες εθελοντές να ακολουθήσουν συγκεκριμένο διαιτολόγιο με φρούτα και λαχανικά.