Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

7 τρόποι για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα αυτό το χειμώνα!!

Τον χειμώνα, είναι σημαντικό να οχυρώσουμε το ανοσοποιητικό σύστημα μας με την κατάλληλη διατροφή για να καταπολεμήσει τα βακτήρια και τους ιούς που καταλαμβάνουν όλο το περιβάλλον μας, είτε είναι στο σπίτια, σε χώρους εργασίας, είτε στα σχολεία.  Αυτός είναι ο λόγος που στηρίζουμε το ανοσοποιητικό σύστημα από κάθε ασθένεια γιατί είναι το κλειδί για να επιβεβαιώσετε ότι δεν θα αρρωστήσετε σε όλη την διάρκεια του χειμώνα. Εδώ είναι μια λίστα από επτά φυσικούς τρόπους ώστε το ανοσοποιητικό σύστημα να είναι αρκετά ισχυρό για να διαχειριστεί οποιαδήποτε κατάσταση.

Βιταμίνη D3 : Αναμφισβήτητα ο μεγαλύτερος διατροφικός λόγος που οι άνθρωποι αρρωσταίνουν περισσότερο το χειμώνα είναι η έλλειψη έκθεσης στον ήλιο, που οδηγεί σε μια ανεπάρκεια της βιταμίνης D3.  Η βιταμίνη D3 είναι απαραίτητη για μια σειρά από σωματικές και ανοσοποιητικές λειτουργίες, πόσο μάλλον για το κρυολόγημα και τη γρίπη.  Αν δεν τηνέχετε σε επαρκή αποθέματα είναι μεγάλες οι πιθανότητες να έχετε έλλειψη, και θα χρειαστούν μήνες ισχυρής πρόσληψης βιταμίνης πριν πάλι τα επίπεδα D3 να είναι σε κανονικά επίπεδα.
Βιταμίνη C : Ενώ η βιταμίνη C για το ανοσοποιητικό σύστημα έχει γίνει τόσο γνωστή ώστε να είναι σχεδόν κλισέ, είναι ωστόσο σημαντικό να την παίρνετε κάθε μέρα.  Η προσθήκη της είναι σημαντική και θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει μεγαλύτερη ποσότητα από ό, τι η Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση – μια καλή δόση είναι δύο έως τρία γραμμάρια την ημέρα, πολύ περισσότερο από την ελάχιστη συμβατική σύσταση.
Cat’s Claw : νύχι της γάτας, ή una de gato, είναι ένα περουβιανό βότανο που έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες από τους Ινδιάνους Ashanica για τις ανοσοποιητικό –υποστηρικτικές τουιδιότητες.  Ενώ είναι σε θέση να θεραπεύσει μια σειρά  από ασθένειες, και ευρέως χρησιμοποιείται ως ένας τρόπος για την καταπολέμηση των παθογόνων οργανισμών και τηνυποστηρίξη του ανοσοποιητικού.  Μια καλή δόση είναι δύο έως τρία γραμμάρια ανά ημέρα, αν και πιο συχνά χρησιμοποιείται σε μεγαλύτερη ποσότητα, ειδικά κατά τα πρώτα σημάδια του κρυολογήματος.
Εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού :Το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού είναι ένα ισχυρό αντισηπτικό, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, και αν λαμβάνεται σε συνεχή βάση μπορεί να σκοτώσει τα βακτήρια και τους ιούς που έχουν την τάση να έχουν εισβάλει στο σώμα μας, σε μικρούς αριθμούς κάθε μέρα.  Η ικανότητά του να ασχολείται άμεσα με αυτήν την καθημερινή επίθεση απελευθερώνει το ανοσοποιητικό σύστημα να καταπολεμήσει τα μεγαλύτερα παθογόνα μικρόβια, χωρίς την περαιτέρω εξάντληση της καθημερινής επαφής με τους εισβολείς.
Σκόρδο : Το σκόρδο είναι μία από τις πιο ισχυρές ουσίες για την καταπολέμηση παθογόνων οργανισμών που προκαλούν κρυολογήματα και γρίπη.  Αντιβακτηριακές, αντιικές και αντιμυκητιακές ιδιότητες μπορουν να κρατήσουν το σώμα σχετικά καθαρό από παθογόνους οργανισμούςπου προάγουν τις νόσους.   Είναι πιο αποτελεσματικό όταν καταναλώνεται ωμό, παρόλα αυτά και μαγειρεμένο προσφέρει κάποια οφέλη στην υγεία.  Αν δεν σας αρέσει η γεύση, μπορείτε να βρείτε συμπληρώματα σκόρδου σε διάφορες μορφές.
Φύλλα ελιάς : Φύλλα ελιάς προέρχεται από το ίδιο δέντρο ελιάς, όπως και το ελαιόλαδο, αλλά σε αντίθεση με το λάδι, τα φύλλα έχουν φυσικά αντιβιοτικά, ανοσοποιητικό διεγερτικές ουσίες και αντι -φλεγμονώδη τόσο ισχυρά που συχνά λαμβάνονται σε υγρή μορφή εκχυλίσματος μόνο για τη θεραπεία του κρυολογήματος.  Στην πραγματικότητα, περιέχει σχεδόν το διπλάσιο του ποσού των αντιοξειδωτικών, όπως το πράσινο τσάι, και τέσσερις φορές περισσότερο από τη βιταμίνη C.  Μια καλή δόση έναρξης είναι δύο γραμμάρια εκχυλίσματος φύλλων ελιάς που λαμβάνονται σε διαιρούμενες δόσεις καθ ‘όλη την ημέρα, με μεγαλύτερες δόσεις να λαμβάνονται εάν απαιτούνται.
Εχινάτσια: Η Εχινάτσια είναι ένα βότανο αποτελεσματικό στη θεραπεία του κρυολογήματος και της γρίπης.  Αν και δεν έχει τις άμεσες αντιβακτηριακές ιδιότητες, όπως το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού, για παράδειγμα, έχει κάποιες αντιμικροβιακές ιδιότητες και λειτουργεί περισσότερο σαν θρεπτική υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος με μια σειρά από ενώσεις όπως οι alkamides και οι γλυκοπρωτεΐνες.Μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ στο Τμήμα Φαρμακευτικής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Εχινάτσια μόνη της μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ενός κρυολογήματος κατά 58 %, και διαπίστωσε ότι μπορεί να μειώσει τη διάρκεια του κρυολογήματος κατά 1,4 ημέρες.
Πηγή
NaturalNews
http://www.superfoods.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου