Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Διατροφή και Νόσος Αλτσχάιμερ.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Archives of Neurology, η διατροφή του ανθρώπου σχετίζεται άμεσα με την νόσο Αλτσχάιμερ. Στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης πραγματοποιήθηκε έρευνα και αποδείχτηκε πως διατροφή πλούσια σε ελαιόλαδο, ξηρούς καρπούς, ψάρια, φρούτα και λαχανικά βοηθά στην πρόληψη της νόσου Αλτσχάιμερ. Όπως η επιστημονική κοινότητα τονίζει, άνθρωποι που καταναλώνουν επιλεγμένες τροφές, οι οποίες κάνουν καλό στην λειτουργία του εγκεφάλου, εμφανίζουν 40% μικρότερο κίνδυνο για ανάπτυξης της νόσου.

Αὐτά πού οἱ φαρμακευτικές ἑταιρεῖες δέν θέλουν νά γνωρίζετε.

Εν όψει των καινούριων οδηγιών για τα συμπληρώματα και τα βότανα.

Αλήθεια η ιστορία της παραγωγής των φαρμάκων μετά την ασπιρίνη,το ακετυλοσαλικιλικό οξύ (το οποίο χρησιμοποιούσε ο Ιπποκράτης, απο τα φύλλα ιτιάς) είναι διάρκειας ΜΟΝΟ 160 ετών, πρίν υπήρχαν οι φαρμακοτρίφτες,όλα τα φάρμακα τα φτειάχναν απο βότανα και ορυκτά.

Πιο αποτελεσματικό μαύρισμα με 10 τροφές

Και όμως το καλό και παρατεταμένο μαύρισμα ξεκινάει από την διατροφή. Απαραίτητα βέβαια είναι και τα αντηλιακά καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου όμως με αυτά τα δέκα τρόφιμα που προτείνουν οι ειδικοί το μαύρισμά θα γίνει πιο σωστά, το δέρμα σας θα γίνει πιο ελαστικό και θα υποστεί λιγότερες βλάβες από την σκληρή ηλιακή ακτινοβολία του καλοκαιριού.

Αυτές είναι οι 10 τροφές λειτουργούν σαν φυσική ασπίδα από τον ήλιο, προστατεύοντάς μας από τα εγκαύματα και την γήρανση.

Δυόσμος: Ευεργετικές ιδιότητες και καλλιέργεια

Μια φορά και έναν καιρό στα δάση του ομώνυμου βουνού της Ζαχάρως στην Πελοπόννησο ζούσε μία νύμφη, η Μίνθη. Όμως για κακή της τύχη την ερωτεύτηκε ο Πλούτωνας, ο θεός του Κάτω Κόσμου. Αυτό, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε τη ζήλεια της επίσημης συζύγου Περσεφόνης η οποία, για να απαλλαχτεί από τη Μίνθη, τη μεταμόρφωσε σε φυτό. Ο Πλούτωνας, μη μπορώντας να διορθώσει το κακό, τουλάχιστον φρόντισε το φυτό να σκορπά παντού μια γλυκύτατη μυρωδιά. Έτσι, κατά την ελληνική μυθολογία, γεννήθηκε η μέντα.
Η οικογένεια της μέντας περιλαμβάνει δεκάδες είδη, ανάμεσα σε αυτά και τον δυόσμο ή ηδύοσμο – όπως τον ονόμασαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι λόγω της γλυκιάς μυρωδιάς του – που έχει το πιο έντονο πράσινο χρώμα. Ο δυόσμος όμως, εκτός από χαρακτηριστική ευωδιά, έχει επίσης πλούσια ιατρική φήμη, όπως και πολλές οικιακές χρήσεις που έρχονται από τα βάθη των αιώνων.