Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Φράουλες : Ποια είναι τα οφέλη της φράουλας ;

Την  άνοιξη και το καλοκαίρι οι φράουλες είναι από τα πιο δημοφιλή , δροσιστικά και υγιεινά φρούτα. Οι άγριες φράουλες ήταν πολύ δημοφιλής από τους αρχαίους ρωμαϊκούς χρόνους και χρησιμοποιούνταν για ιατρικούς σκοπούς όπως η ανακούφιση φλεγμονών, πυρετό, πέτρες στα νεφρά, κακή αναπνοή , ουρική αρθρίτιδα κ.α.
Σήμερα βρίσκουμε πάνω από 600 ποικιλίες φράουλας.
Ιατρικές μελέτες υποστηρίζουν πως οι φράουλες προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία και για την καλύτερη λειτουργία του οργανισμού

Το ανοσοποιητικό «μαρτυρά» την υποτροπή του καρκίνου

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Λιντς ανακάλυψαν ότι το ανοσοποιητικό σύστημα παρουσιάζει συγκεκριμένη εικόνα, όταν οι καρκινικοί όγκοι επιστρέφουν, στην προσπάθειά τους να καταπολεμήσουν την ασθένεια, όπως δημοσιεύεται στο περιοδικό «Nature Medicine».
Οι ερευνητές, που πειραματίστηκαν με ποντίκια, διαπίστωσαν ότι οι μεταβολές στο αίμα τους, υποδήλωναν ότι οι όγκοι επέστρεφαν, κάτι που προκαλούσε φλεγμονώδη αντίδραση στο ανοσοποιητικό, ένδειξη για την ύπαρξη κάποιου προβλήματος.

«Κίνδυνος θάνατος» οι τηγανιτές πατάτες -Οι 3 λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να ξαναφάτε ποτέ [λίστα]

Aποτελούν, ίσως, τον πειρασμό στον οποίο δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς: Τηγανιτές πατάτες. Αυτό, όμως, το αγαπημένο συνοδευτικό όταν καταναλώνεται σε καθημερινή βάση, μετατρέπεται στο μεγαλύτερο διατροφικό παραστράτημα προκαλώντας πολλά προβλήματα υγείας.
Τα τρία χαρακτηριστικά τους που, σύμφωνα και με το onmed.gr,  τις καθιστούν απαγορευτικές είναι τα εξής: