Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Το ανοσοποιητικό «μαρτυρά» την υποτροπή του καρκίνου

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Λιντς ανακάλυψαν ότι το ανοσοποιητικό σύστημα παρουσιάζει συγκεκριμένη εικόνα, όταν οι καρκινικοί όγκοι επιστρέφουν, στην προσπάθειά τους να καταπολεμήσουν την ασθένεια, όπως δημοσιεύεται στο περιοδικό «Nature Medicine».
Οι ερευνητές, που πειραματίστηκαν με ποντίκια, διαπίστωσαν ότι οι μεταβολές στο αίμα τους, υποδήλωναν ότι οι όγκοι επέστρεφαν, κάτι που προκαλούσε φλεγμονώδη αντίδραση στο ανοσοποιητικό, ένδειξη για την ύπαρξη κάποιου προβλήματος.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η ανακάλυψη για την υποτροπή του καρκίνου ανοίγει τον δρόμο για νέες και πιο αποτελεσματικές θεραπείες, ενώ συμβάλλει και στην καλύτερη κατανόηση της αιτίας που κάνει κάποιους τύπους καρκίνου να βρίσκονται σε αδράνεια για αρκετά χρόνια, προτού επιστρέψουν με πιο επιθετική μορφή.
«Οι υποτροπές εξελίσσονται με τον χρόνο και μπορεί να αποφύγουν τις επιθέσεις του ανοσοποιητικού», εξηγεί ο καθηγητής Alan Melcher, ωστόσο, όταν οι ειδικοί καταφέρουν να κατανοήσουν καλύτερα τον μηχανισμό της υποτροπής, θα μπορέσουν να αναπτύξουν μια μέθοδο που θα προλαμβάνει την εκδήλωσή τους.

onmed.gr

http://www.giatros-in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου