Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

myfit.gr: Τα φρούτα τελικά παχαίνουν; Υπάρχει περιορισμός στην κατανάλωσή τους;

myfit.gr: Τα φρούτα τελικά παχαίνουν; Υπάρχει περιορισμός στην κατανάλωσή τους;

Απομυθοποιώντας τους μύθους για την διατροφή

Η κατανάλωση μεταποιημένου κόκκινου κρέατος συνδέεται με καρδιακή ανεπάρκεια (έρευνα)

Η κατανάλωση μεταποιημένου κόκκινο κρέατος αυξάνει τον κίνδυνο δυνητικά θανατηφόρας καρδιακής ανεπάρκειας στους άνδρες, σύμφωνα με μια νέα μελέτη στο American Heart Association journal Circulation: Heart Failure.
 
Σχεδόν 6 εκατομμύρια Αμερικανοί πάσχουν από καρδιακή ανεπάρκεια, και οι μισοί από αυτούς τους ανθρώπους πρόκειται να πεθάνουν μέσα σε 5 χρόνια έπειτα από τη διάγνωση. Εν τω μεταξύ, το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης και της απώλειας παραγωγικότητας που προκύπτει από καρδιακή ανεπάρκεια εκτιμάται συνολικά σε 34 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο.
 
Για την καλύτερη υγεία της καρδιάς, το American Heart Association (AHA) συστήνει μια διατροφή η οποία δίνει έμφαση στα φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, πουλερικά, ψάρια και ξηρούς καρπούς. Επίσης, προτείνει την κατανάλωση ψαριών πλούσιων σε ωμέγα-3 (όπως ο σολομός, η πέστροφα και η ρέγγα) τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα. 

8 Μύθοι Διατροφής και Απώλειας Λίπους

Μήπως το φαγητό τη νύχτα σας παχαίνει; Μήπως σας είναι χρήσιμο ένα cheat day; Πρέπει να αποφεύγετε τα φρούτα; Μήπως οι θερμίδες των φυτικών ινών μετράνε;
Σε αυτό το άρθρο θα δείτε απαντήσεις σε 8 κοινούς μύθους διατροφής και απώλειας βάρους.

Σε αυτό το άρθρο θα ρίξουμε μια ματιά σε μερικούς κοινούς διατροφικούς μύθους που προκύπτουν όταν τα άτομα επιθυμούν να χάσουν σωματικό λίπος.