Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Τι πρέπει να προσέξουν οι αυστηρά φυτοφάγοι...(vegan)


Τι πρέπει να ξέρει ο κάθε αυστηρά φυτοφάγος για ασφαλή φυτοφαγία;
Η αυστηρή φυτοφαγία είναι σίγουρα υγιεινή κατά κανόνα και είναι αποδεχτή η αξία της για μακροβιότητα και υγεία. Ωστόσο σίγουρα μπορεί να γίνει ασφαλέστερη μέσα στα πλαίσια της φυτοφαγίας με λίγη παραπάνω προσοχή. Άλλωστε οι αυστηρά φυτοφάγοι συνήθως είναι απαιτητικοί και προσέχουν την υγεία τους σε κάθε λεπτομέρεια.
Παραθέτουμε μερικά βασικά στοιχεία για κάθε φυτοφάγο που θέλει να ακολουθήσει μια ισορροπημένη διατροφή και να μειώσει ενδεχόμενους κινδύνους από άγνοια. Στην παραπομπή *1 μπορείτε να δείτε τις συνιστώμενες ημερήσιες δόσεις (RDA) ανάλογα με το φύλο και την ήλικία σας. Στο τέλος μπορείτε να δείτε εύκολους τρόπους πρόσληψης των συστατικών αυτών.

Τέσσερα τρόφιμα που χαλούν την άμυνα του DNA

Γνωρίζατε ότι ορισμένες τροφές μπορούν να βλάψουν τις πιθανότητές σας να… γεράσετε;
Όπως αναφέρει δημοσίευμα του health.com, κάποια τρόφιμα επηρεάζουν τα τελομερή –άκρες των χρωμοσωμάτων- που αποτελούν “κλειδί” για την προστασία του DNA. (Ορισμένοι επιστήμονες τα παρομοιάζουν με τις πλαστικές άκρες στο τελείωμα των κορδονιών για παπούτσια).

Κακοήθεις όγκοι του δέρματος. Χαρακτηριστικά που έχουν οι ελιές, που μας προειδοποιούν για πιθανό κίνδυνο.

Ο καρκίνος του δέρματος είναι ο συχνότερος καρκίνος στον άνθρωπο. Αντίθετα από άλλους κακοήθεις όγκους, οι κακοήθεις όγκοι του δέρματος μπορεί να διαγνωστούν σχετικά εύκολα από το ιστορικό τους και από μία καλή κλινική εξέταση. Η αιτιολογία του καρκίνου του δέρματος είναι πολυπαραγοντική, αλλά σημαίνοντα ρόλο παίζει η ηλιακή ακτινοβολία.  O καρκίνος του δέρματος είναι πιο συχνός σε ανοιχτόχρωμα άτομα που έχουν εκτεθεί πολύ στην ηλιακή ακτινοβολία. Μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος, αλλά είναι συχνότερος στις εκτεθειμένες στον ήλιο περιοχές, όπως το πρόσωπο, ο λαιμός, τα κάτω χείλη και τα χέρια.

Οι συνταγές που μειώνουν το λίπος στο συκώτι

Τo λίπος στο συκώτι (μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος, όπως λέγεται επιστημονικά) είναι νόσος που σχετίζεται με την παχυσαρκία και χαρακτηρίζεται από συσσώρευση λίπους στο ήπαρ.
Αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως μπορεί να οδηγήσει σε ηπατική ανεπάρκεια και στην ανάγκη μεταμόσχευσης ήπατος, ενώ αποτελεί ισχυρό παράγοντα κινδύνου για καρδιοπάθεια και διαβήτη τύπου 2.