Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Πέτρες στα νεφρά: Ποιες είναι οι απαγορευμένες τροφές

Οι βλαβερές διατροφικές συνήθειες συμβάλλουν στη δημιουργία στέρεων σχηματισμών στον ουρικό σωλήνα και τα νεφρά.
 Υπολογίζεται ότι το 80% της πέτρας των νεφρών αποτελείται από κοιτάσματα ασβεστίου.

Τα σημάδια που δείχνουν ότι το σώμα σας δεν «ανέχεται» τη γλουτένη

Η γλουτένη δεν είναι κάτι που πρέπει ο κόσμος να φοβάται, λένε οι εμπειρογνώμονες. Και αυτό επειδή δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι ευαισθησία στη γλουτένη.
Αν βρίσκεστε σε μια σύγχυση και δεν ξέρετε αν πρέπει να τρώτε προϊόντα με γλουτένη, δεν είστε μόνοι. Όπως πολλοί άνθρωποι, έχετε ίσως ακούσει πολλά σχετικά με αυτήν. Ωστόσο, εκατομμύρια άτομα στον κόσμο πηγαίνουν «ανάποδα», προσπαθώντας να την αποφύγουν

Αυχενικό σύνδρομο: Πως θα σηκώσετε κεφάλι!

Ο πόνος στον αυχένα, όσο και αν φαίνεται περίεργο, δεν κρύβει μια πάθηση αλλά αποτελεί ένα ακόμη σύμπτωμα του έντονου άγχους και του στρες. Και για του λόγου του αληθές ο έντονος πόνος ή η αίσθηση του άκαμπτου αυχένα εκδηλώνεται εντονότερα μετά από μια ημέρα γεμάτη πίεση. Συνήθως ο πόνος αποχωρεί μετά από ξεκούραση.
Πως θα καταπολεμήσουμε τους πόνους ώστε να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι; Ποια συμπτώματα  κρούουν των κώδωνα του κινδύνου ότι κάτι δεν πάει καλά;Απαντήσεις στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί

Αποξηραμένα φρούτα για κάθε πρόβλημα υγείας!

Τα αποξηραμένα φρούτα δεν είναι μόνο γευστικά αλλά αποτελούν και γιατρικό για πάσης φύσεως πρόβλημα! Διάβασε που μπορούν να σε βοηθήσουν σταφίδες, βερύκοκα, κράνμπερις, σύκα κι άλλα αποξηραμένα φρούτα, τις ιδιότητες των οποίων ίσως αγνοείς. Κόπωση, αναιμία, δυσκοιλιότητα, ακόμη και πόνοι στις αρθρώσεις έχουν τη λύση τους στη… διατροφή!